Ha rétesről van szó, akkor általában almás, túrós, tökös-mákos verzió jut eszünkbe. Viszont gombából is nagyon finom sós rétes készíthető. Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl étolaj
- 1 pohár tejszín
- 30 g kukoricakeményítő
- 1 csomag réteslap (8 lap)
- kakukkfű
- só, őrölt fekete bors
- pirospaprika
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel kockára.
- A hagymát pirítsuk meg fél dl olajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott gombát.
- Amíg elfő a gomba leve, adjuk hozzá az ízesítőket: kakukkfű, pirospaprika, só, bors.
- Közben egy másik edényben a keményítőt oldjuk fel először egy kis tejszínben, majd adjuk hozzá még tejszínt és forraljuk össze. Hagyjuk tejszínt a réteslapok megkenéséhez is.
- Öntsük a gombához az előbbi pontban elkészített tejszínes mártás és alaposan keverjük el.
- Négy réteslapot fektessük egymásra (közben kenegessük meg olajjal mindegyiket).
- A réteslapok egyik szélére tegyünk egy csíkban a töltelékből, majd csavarjuk fel.
- Kenjük meg a réteslapok tetejét tejszínnel és előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 20 percet.
Jó étvágyat kívánunk!