Gombás rétes

Ha rétesről van szó, akkor általában almás, túrós, tökös-mákos verzió jut eszünkbe. Viszont gombából is nagyon finom sós rétes készíthető. Lássuk, hogyan készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl Ă©tolaj
  • 1 pohár tejszĂ­n
  • 30 g kukoricakemĂ©nyĂ­tĹ‘
  • 1 csomag rĂ©teslap (8 lap)
  • kakukkfű
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • pirospaprika

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel kockára.
  2. A hagymát pirĂ­tsuk meg fĂ©l dl olajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott gombát.
  3. Amíg elfő a gomba leve, adjuk hozzá az ízesítőket: kakukkfű, pirospaprika, só, bors.
  4. Közben egy másik edĂ©nyben a kemĂ©nyĂ­tĹ‘t oldjuk fel elĹ‘ször egy kis tejszĂ­nben, majd adjuk hozzá mĂ©g tejszĂ­nt Ă©s forraljuk össze. Hagyjuk tejszĂ­nt a rĂ©teslapok megkenĂ©sĂ©hez is.
  5. Öntsük a gombához az előbbi pontban elkészített tejszínes mártás és alaposan keverjük el.
  6. Négy réteslapot fektessük egymásra (közben kenegessük meg olajjal mindegyiket).
  7. A réteslapok egyik szélére tegyünk egy csíkban a töltelékből, majd csavarjuk fel.
  8. KenjĂĽk meg a rĂ©teslapok tetejĂ©t tejszĂ­nnel Ă©s elĹ‘melegĂ­tett sĂĽtĹ‘ben, közepes lángon sĂĽssĂĽk 20 percet. 

Jó étvágyat kívánunk!

 273