Gombás rétes

      Gombás rétes

      Ha rétesről van szó, akkor általában almás, túrós, tökös-mákos verzió jut eszünkbe. Viszont gombából is nagyon finom sós rétes készíthető. Lássuk, hogyan készül.

      Hozzávalók:

      • 50 dkg csiperke gomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 1 dl étolaj
      • 1 pohár tejszín
      • 30 g kukoricakeményítő
      • 1 csomag réteslap (8 lap)
      • kakukkfű
      • só, őrölt fekete bors
      • pirospaprika

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel kockára.
      2. A hagymát pirítsuk meg fél dl olajon, majd adjuk hozzá a kockára vágott gombát.
      3. Amíg elfő a gomba leve, adjuk hozzá az ízesítőket: kakukkfű, pirospaprika, só, bors.
      4. Közben egy másik edényben a keményítőt oldjuk fel először egy kis tejszínben, majd adjuk hozzá még tejszínt és forraljuk össze. Hagyjuk tejszínt a réteslapok megkenéséhez is.
      5. Öntsük a gombához az előbbi pontban elkészített tejszínes mártás és alaposan keverjük el.
      6. Négy réteslapot fektessük egymásra (közben kenegessük meg olajjal mindegyiket).
      7. A réteslapok egyik szélére tegyünk egy csíkban a töltelékből, majd csavarjuk fel.
      8. Kenjük meg a réteslapok tetejét tejszínnel és előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 20 percet. 

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank