Nyúlcomb hagymás gombaszósszal
Vad hĂşsĂ©telek közĂĽl a nyĂşlhĂşs igazi Ănyencfogás. EzĂşttal a hĂşshoz gombás-hagymás szĂłszt kĂ©szĂtĂĽnk, amit rizzsel tálalunk. Lássuk a receptet.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 3 db nyĂşlcomb
- 2 evĹ‘kanál zsĂr
- 3 dl fehér bor
- 50 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 25 dkg Mascarpone
- 2 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂn
- 2 evőkanál liszt
- sĂł, Ĺ‘rölt szĂnes bors
- majoránna
- őrölt szerecsendió
- kakukkfű
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 90 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A nyĂşlcombokat sĂłzzuk, borsozzuk, megszĂłrjuk szerecsendiĂłval, majorannával Ă©s kakukkfűvel, majd hagyjuk legalább egy Ăłrát állni, hogy az Ăzek átjárják.
- Egy tepsit kikenĂĽnk zsĂrral, majd beleöntjĂĽk a bort, Ă©s egymás mellĂ© helyezzĂĽk a befűszerezett combokat. Ezután alufĂłliával lefedjĂĽk a tepsit.
- ElĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘be helyezzĂĽk, Ă©s közepes hĹ‘mĂ©rsĂ©kleten kb. 60 perc alatt puhára pároljuk. Amikor puhára párolĂłdott a hĂşs, kivesszĂĽk a párolĂłlĂ©bĹ‘l Ă©s melegen tartjuk.
- A megtisztĂtott gombát vĂ©kony szeletekre vágjuk. A pĂłrĂ©hagymát felkarikázzuk, a petrezselyemzöldet felvágjuk aprĂłra.
- A mascarponĂ©t (v. krĂ©msajtot) egy tálba tesszĂĽk hozzáadjuk a fĹ‘zĹ‘tejszĂnt, ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk, borsozzuk, megszĂłrjuk majorannával, majd simára keverjĂĽk.
- Hozzáadjuk a lisztet, Ă©s szintĂ©n simára keverjĂĽk, majd apránkĂ©nt hozzáadagoljuk a hĂşs párolásánál visszamaradt levet, Ă©s csomĂłmentesre keverjĂĽk.Â
- BeletesszĂĽk a felszeletelt gombát, az aprĂłra vágott petrezselyemzöldet, Ă©s a felkarikázott pĂłrĂ©hagymát, majd Ăłvatosan össze forgatjuk.Â
- A gombás masszát beleöntjük a tespibe, majd ráhelyezzük a puhára párolódott nyúlcombokat.
- Visszatesszük a sütőbe és kb. harminc perc alatt szép pirosra sütjük.
- Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
219