Gombás rakott burgonya

      Gombás rakott burgonya

      A rakott burgonya egy nagyon közkedvelt étel, ami gomba hozzáadásával is fokozható. Ezúttal a gombás rakott burgonya receptet próbáltuk ki.

      Hozzávalók: (4 személy)

      • 75 dkg burgonya
      • 30 dkg csiperke gomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 2 dl tejföl
      • 2 evőkanál étolaj
      • 2 tojás
      • vaj
      • tűzálló edény a sütéshez

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A megtisztított gombát apró szeletekre vágjuk, A vöröshagymát apróra vágjuk
      2. 2 evőkanál étolajban a vöröshagymát megpároljuk az aprított gombák, amíg a levét el nem főtte.
      3. A felkarikázott burgonyát héjában megfőzzük, majd héját eltávolítva karikákra vágjuk.
      4. 2 tojást keményre főzünk és megpucoljuk. Hagyjuk kicsit hűlni majd felszeleteljük.
      5. Vajjal kikent tűzálló edényben rétegesen elhelyezzük az összetevőket.
      6. Alulra rakjuk a karikára vágott burgonyát, erre a ráhelyezzük az apróra vágott párolt gombát.
      7. Erre rakjuk a szelelt főtt tojást, majd a sorrend folytatódik, arra ügyeljük, hogy burgonya legyen a legtetején.
      8. Tejföllel leöntjük, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Nagyon laktató étel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank