
A rakott burgonya egy nagyon közkedvelt étel, ami gomba hozzáadásával is fokozható. Ezúttal a gombás rakott burgonya receptet próbáltuk ki.
Hozzávalók: (4 személy)
- 75 dkg burgonya
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál étolaj
- só
- 2 tojás
- vaj
- tűzálló edény a sütéshez
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A megtisztított gombát apró szeletekre vágjuk, A vöröshagymát apróra vágjuk
- 2 evőkanál étolajban a vöröshagymát megpároljuk az aprított gombák, amíg a levét el nem főtte.
- A felkarikázott burgonyát héjában megfőzzük, majd héját eltávolítva karikákra vágjuk.
- 2 tojást keményre főzünk és megpucoljuk. Hagyjuk kicsit hűlni majd felszeleteljük.
- Vajjal kikent tűzálló edényben rétegesen elhelyezzük az összetevőket.
- Alulra rakjuk a karikára vágott burgonyát, erre a ráhelyezzük az apróra vágott párolt gombát.
- Erre rakjuk a szelelt főtt tojást, majd a sorrend folytatódik, arra ügyeljük, hogy burgonya legyen a legtetején.
- Tejföllel leöntjük, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Nagyon laktató étel.
Jó étvágyat kívánunk!