Gombás rakott burgonya

A rakott burgonya egy nagyon közkedvelt étel, ami gomba hozzáadásával is fokozható. Ezúttal a gombás rakott burgonya receptet próbáltuk ki.

Hozzávalók: (4 személy)

  • 75 dkg burgonya
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • sĂł
  • 2 tojás
  • vaj
  • tűzállĂł edĂ©ny a sĂĽtĂ©shez

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A megtisztított gombát apró szeletekre vágjuk, A vöröshagymát apróra vágjuk
  2. 2 evőkanál étolajban a vöröshagymát megpároljuk az aprított gombák, amíg a levét el nem főtte.
  3. A felkarikázott burgonyát héjában megfőzzük, majd héját eltávolítva karikákra vágjuk.
  4. 2 tojást keményre főzünk és megpucoljuk. Hagyjuk kicsit hűlni majd felszeleteljük.
  5. Vajjal kikent tűzálló edényben rétegesen elhelyezzük az összetevőket.
  6. Alulra rakjuk a karikára vágott burgonyát, erre a ráhelyezzük az apróra vágott párolt gombát.
  7. Erre rakjuk a szelelt főtt tojást, majd a sorrend folytatódik, arra ügyeljük, hogy burgonya legyen a legtetején.
  8. Tejföllel leöntjük, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Nagyon laktató étel.

Jó étvágyat kívánunk!

 238