Gombás lebbencsleves

      Gombás lebbencsleves

      Ezúttal egy nagyon közismert levest, a lebbencslevest készítünk krumpli nélkül gombásan és magyarosan. Ez az egyszerű és tartalmas leves könnyen elkészíthető, akár kezdők is elkészíthetik. Lássuk is receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 1 db nagy fej vöröshagyma
      • 5 dkg húsos füstölt szalonna
      • 10 dkg lebbencs tészta
      • 1 kis üveg gomba konzerv
      • 1 db paradicsom felaprítva
      • 2 db zöldpaprika felaprítva
      • 1 teáskanál pirospaprika
      • apróra vágott zöldpetrezselyem ízlés szerint

      Elkészítési idő: 65 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A szalonnát vékonyra vágjuk, majd kicsi darabokra vágjuk, kis serpenyőben kisütjük.
      2. Vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
      3. A szalonna zsírját egy nagyobb fazékba csurgatjuk, benne kicsit átsütjük a lebbencs tésztát, majd beletesszük a vöröshagymát is és addig sütjük, míg meg nem fonnyad.
      4. Az apróra vágott gombát is hozzáadjuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát.
      5. Megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával és felöntjük 2,5 liter vízzel.
      6. Sózzuk (a szokottnál kevesebb sót szórjunk, mert a füstölt szalonna alapesetben is sós.)
      7. Felforraljuk, lefedjük és puhára főzzük levesünket. Akkor jó, ha tésztánk kellően megpuhult.
      8. Az apróra vágott zöldpetrezselymet a főzés végén adjuk hozzá, amivel csak kb. egy percig főzzük.

      Loading

      blank