Ezúttal egy nagyon közismert levest, a lebbencslevest készÃtünk krumpli nélkül gombásan és magyarosan. Ez az egyszerű és tartalmas leves könnyen elkészÃthetÅ‘, akár kezdÅ‘k is elkészÃthetik. Lássuk is receptet!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg húsos füstölt szalonna
- 10 dkg lebbencs tészta
- 1 kis üveg gomba konzerv
- 1 db paradicsom felaprÃtva
- 2 db zöldpaprika felaprÃtva
- só
- 1 teáskanál pirospaprika
- apróra vágott zöldpetrezselyem Ãzlés szerintÂ
ElkészÃtési idÅ‘: 65 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkészÃtés menete:
- A szalonnát vékonyra vágjuk, majd kicsi darabokra vágjuk, kis serpenyőben kisütjük.
- Vöröshagymát megtisztÃtjuk és apró kockára vágjuk.Â
- A szalonna zsÃrját egy nagyobb fazékba csurgatjuk, benne kicsit átsütjük a lebbencs tésztát, majd beletesszük a vöröshagymát is és addig sütjük, mÃg meg nem fonnyad.
- Az apróra vágott gombát is hozzáadjuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát.
- Megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával és felöntjük 2,5 liter vÃzzel.
- Sózzuk (a szokottnál kevesebb sót szórjunk, mert a füstölt szalonna alapesetben is sós.)
- Felforraljuk, lefedjük és puhára főzzük levesünket. Akkor jó, ha tésztánk kellően megpuhult.
- Az apróra vágott zöldpetrezselymet a főzés végén adjuk hozzá, amivel csak kb. egy percig főzzük.
Jó étvágyat kÃvánunk!