Gombás burgonya majonézzel

Egyik legkedveltebb salátánk a majonézes burgonyasaláta. Ezt a finom ételt gombával is fokozhatjuk. Ezúttal a majonézes gombás burgonya salátát készítettük el házilag készült majonézzel.

Hozzávalók : (4 személyre)

  • 40 dkg gomba
  • 12 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár szem olajbogyĂł (Ă­zlĂ©s szerint)

Majonézhez:

  • 2 db tojás
  • 2 dl Ă©tolaj
  • 2 evĹ‘kanál tejföl
  • 1 evĹ‘kanál mustár
  • citromlĂ©
  • cukor
  • sĂł

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztíjuk és sós vízben megfőzzük, majd a főzővízből kivesszük. Főzőlevet félretesszük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, majd a főtt burgonyát meghámozzuk, laskákra vágjuk.
  3. Egy vörös hagymát apróra vágunk egy tálban, hozzáadjuk a krumplit. Enyhén megsózzik és állni hagyjuk.
  4. Elkészítjük a majonézt:
    1. Megfőzünk 1 toját és megtisztítjuk. A keményre főtt tojás sárgáját egy szitán áttörjük.
    2. Az áttört főtt tojás sárgáját hozzáadjuk a 1 nyers tojás sárgájához.
    3. Hozzáadunk 2dl étolajat és néhány csepp citromot, amit mártás sűrűségűre keverjük.
    4. Beleteszünk 2 dl tejfölt, 1 kávéskanál mustárt és mokkás kanálnyi cukrot.
    5. A korábban félretett gomba főzőlevét átszűrjük és hozzáadjuk a mártáshoz. Annyit, amennyit felvesz.
    6. Mártás sűrűségűre keverjük habverő segítségével, sóval és borssal ízesítjük.
  5. A kihűlt gombát, a burgonyás hagymát a fentiekben elkészített majonézhez keverjük és néhány szem bogyót rakunk bele.
  6. Hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 278