Gombakalapok sörtésztában (Orly-módra)

A rántott gomba mellett egy másik nagyon finom főétel lehet, ha a gombakalapokat sörtésztában forgatva készítjük. A gombakalapok Orly-módra készítve rizzsel tálalva kiváló és tápláló ebéd.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperke gombakala
  • 7 dkg vaj
  • 1 csipetnyi kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávĂ©skanál cukor
  • 5 db tojás
  • 1 dl sör
  • sĂł, szerecsendiĂł
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombáról levesszük a gombakalapokat, amiket alaposan megmosunk és megtisztítunk.
  2. 7 dkg vajat egy lábasban felolvasztunk, belerakjuk a gombákat.
  3. Sózzuk és egy csipet cukrot rakunk hozzá. Majd hozzáöntünk 2 dl vizet és fedő alatt 20 percig főzzük.
  4. Eközben 5 db tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk. Egy tálban 5 db tojássárgáját tartunk.
  5. A tojás fehérjéből egy másik tálban habot verünk fel.
  6. A tojássárgájához hozzákeverünk 12 dkg lisztet, sózzuk és beleöntünk 1 dl sört.
  7. A fentiekhez hozzákeverjük a tojásfehérjéből kevert habot és ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük.
  8. Habverővel palacsintatészta állagú masszává keverjük.
  9. A leszűrt gombakalapokat egyenként a masszába mártjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
  10. Petrezselymes rizzsel melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 293