Gombakalapok sörtésztában (Orly-módra)

      Gombafejek sörtésztában

      A rántott gomba mellett egy másik nagyon finom főétel lehet, ha a gombakalapokat sörtésztában forgatva készítjük. A gombakalapok Orly-módra készítve rizzsel tálalva kiváló és tápláló ebéd.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperke gombakala
      • 7 dkg vaj
      • 1 csipetnyi kristálycukor
      • 12 dkg liszt
      • 1 kávéskanál cukor
      • 5 db tojás
      • 1 dl sör
      • só, szerecsendió
      • étolaj

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombáról levesszük a gombakalapokat, amiket alaposan megmosunk és megtisztítunk.
      2. 7 dkg vajat egy lábasban felolvasztunk, belerakjuk a gombákat.
      3. Sózzuk és egy csipet cukrot rakunk hozzá. Majd hozzáöntünk 2 dl vizet és fedő alatt 20 percig főzzük.
      4. Eközben 5 db tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk. Egy tálban 5 db tojássárgáját tartunk.
      5. A tojás fehérjéből egy másik tálban habot verünk fel.
      6. A tojássárgájához hozzákeverünk 12 dkg lisztet, sózzuk és beleöntünk 1 dl sört.
      7. A fentiekhez hozzákeverjük a tojásfehérjéből kevert habot és ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük.
      8. Habverővel palacsintatészta állagú masszává keverjük.
      9. A leszűrt gombakalapokat egyenként a masszába mártjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
      10. Petrezselymes rizzsel melegen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank