A rántott gomba mellett egy másik nagyon finom főétel lehet, ha a gombakalapokat sörtésztában forgatva készítjük. A gombakalapok Orly-módra készítve rizzsel tálalva kiváló és tápláló ebéd.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperke gombakala
- 7 dkg vaj
- 1 csipetnyi kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 kávéskanál cukor
- 5 db tojás
- 1 dl sör
- só, szerecsendió
- étolaj
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombáról levesszük a gombakalapokat, amiket alaposan megmosunk és megtisztítunk.
- 7 dkg vajat egy lábasban felolvasztunk, belerakjuk a gombákat.
- Sózzuk és egy csipet cukrot rakunk hozzá. Majd hozzáöntünk 2 dl vizet és fedő alatt 20 percig főzzük.
- Eközben 5 db tojás fehérjét és sárgáját különválasztjuk. Egy tálban 5 db tojássárgáját tartunk.
- A tojás fehérjéből egy másik tálban habot verünk fel.
- A tojássárgájához hozzákeverünk 12 dkg lisztet, sózzuk és beleöntünk 1 dl sört.
- A fentiekhez hozzákeverjük a tojásfehérjéből kevert habot és ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük.
- Habverővel palacsintatészta állagú masszává keverjük.
- A leszűrt gombakalapokat egyenként a masszába mártjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
- Petrezselymes rizzsel melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!