A tepsis gombás tészta remek hétköznapi étel: gyors, tápláló, pillanatok alatt összeállítható, ráadásul vegetáriánusok is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg tészta (spagetti, penne, masni, stb. is jó)
- 30 dkg gomba
- 4 evőkanál vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 20 dkg trappista sajt
- kivajazott tepsi a sütéshez
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni.
- Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk.
- Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a gombát, majd körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és 2 perc alatt készre főzzük.
- A kifőtt tésztát összekeverjük a forró mártással.
- Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük az összekevert tésztát, és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.
- 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!