Tepsis gombás tészta

A tepsis gombás tészta remek hétköznapi étel: gyors, tápláló, pillanatok alatt összeállítható, ráadásul vegetáriánusok is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg tĂ©szta (spagetti, penne, masni, stb. is jĂł)
  • 30 dkg gomba
  • 4 evĹ‘kanál vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n
  • só ízlĂ©s szerint
  • Ĺ‘rölt fekete bors ízlĂ©s szerint
  • 20 dkg trappista sajt
  • kivajazott tepsi a sĂĽtĂ©shez

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni.
  2. Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk.
  3. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
  4. Hozzáadjuk a gombát, majd körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és 2 perc alatt készre főzzük.
  6. A kifőtt tésztát összekeverjük a forró mártással.
  7. Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük az összekevert tésztát, és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 127