Tepsis gombás tészta

      Tepsis gombás tészta recept (húsmentes)

      A tepsis gombás tészta remek hétköznapi étel: gyors, tápláló, pillanatok alatt összeállítható, ráadásul vegetáriánusok is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg tészta (spagetti, penne, masni, stb. is jó)
      • 30 dkg gomba
      • 4 evőkanál vaj
      • 1 közepes fej vöröshagyma
      • 3 dl főzőtejszín
      • só ízlés szerint
      • őrölt fekete bors ízlés szerint
      • 20 dkg trappista sajt
      • kivajazott tepsi a sütéshez

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni.
      2. Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk.
      3. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
      4. Hozzáadjuk a gombát, majd körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük.
      5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és 2 perc alatt készre főzzük.
      6. A kifőtt tésztát összekeverjük a forró mártással.
      7. Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük az összekevert tésztát, és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.
      8. 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank