Tepsis gombás tészta
A tepsis gombás tĂ©szta remek hĂ©tköznapi Ă©tel: gyors, táplálĂł, pillanatok alatt összeállĂthatĂł, ráadásul vegetáriánusok is nyugodt szĂvvel fogyaszthatják. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg tészta (spagetti, penne, masni, stb. is jó)
- 30 dkg gomba
- 4 evőkanál vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂn
- só ĂzlĂ©s szerint
- Ĺ‘rölt fekete bors ĂzlĂ©s szerint
- 20 dkg trappista sajt
- kivajazott tepsi a sütéshez
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A tĂ©sztát lobogĂł, sĂłs vĂzben feltesszĂĽk fĹ‘ni.
- MĂg a tĂ©szta fĹ‘, elĹ‘kĂ©szĂĽlĂĽnk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk.
- Egy serpenyĹ‘ben vajat hevĂtĂĽnk, majd hozzáadjuk az aprĂłra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a gombát, majd körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük.
- ĂŤzlĂ©s szerint sĂłzzuk, borsozzuk, majd felöntjĂĽk a tejszĂnnel, Ă©s 2 perc alatt kĂ©szre fĹ‘zzĂĽk.
- A kifőtt tésztát összekeverjük a forró mártással.
- Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük az összekevert tésztát, és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.
- 200 °C-ra elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘be toljuk, Ă©s körĂĽlbelĂĽl 20 perc alatt kĂ©szre sĂĽtjĂĽk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
127