Gombával rakott kifli

Egyszerű és nagyon finom gombás étel a gombával rakott kifli. Bárki által könnyen elkészíthető, nagyon laktató étel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperke gomba
  • 10 db kifli
  • 4 db tojás
  • 10 dkg fĂĽstölt nyelv
  • 10 dkg gĂ©psonka
  • 2 dl tejföl
  • Ă©tolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • Ĺ‘rölt fekete bors, sĂł
  • vaj
  • tej

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk és gombákat apróra vágjuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.
  2. Az étolajban az apróra vágott vöröshagymában a gombát, a perzselyemmel és kevés borssal, sóval addig pároljuk, amíg a leve teljesen elfő.
  3. 4 db tojást keményre főzünk.
  4. A kifliket karikára vágjuk, tejben megforgatjuk.
  5. Vajjal kikent tűzálló edénybe helyezzük 1 sor tejbe áztatott kiflit, 1 sor felkarikázott főtt tojást, majd 1 sor gombát.
  6. Beleteszük 1 sor felszelt füstölt nyelvet és 1 sor gépsonkát. Ezt a sorrendet addig ismételjük, míg az alapanyok el nem fogynak.
  7. A tetejére mindenképpen kifliszeletek kerüljenek, amit tejföllel meglocsolunk.
  8. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

 198