Gombamártás

Húsételekhez nagyon sokféle gombamártás készíthető. Mártásra a legtöbb ehető gomba megfelel. Készíthetjük csiperkéből, szegfűgombából, de nagyon jól használható erre a célra az őzlábgomba is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gombakalap vagy gombatönk
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db petrezselyemgyökĂ©r
  • fĂ©l zeller
  • fĂ©l karalábĂ©
  • 1 db sárgarĂ©pa
  • sĂł, egĂ©sz bors

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A megtisztított gombát apróra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A zöldségeket (gyökér, sárgarépa, karalábé, zeller) felaprítjuk.
  2. Enyhén sós és forrásban lévő vízbe (1 liter) beletesszük az apróra vágott gombát.
  3. Vöröshagymát és az apróra vágott zöldségeket teszünk bele és 30 percig főzzük.
  4. A főzetet szitán áttörjük. Ha túl aromás a gomba, akkor kevesebb mennyiség is elég belőle.

Jó étvágyat kívánunk!

 558