Gombamártás
HĂşsĂ©telekhez nagyon sokfĂ©le gombamártás kĂ©szĂthetĹ‘. Mártásra a legtöbb ehetĹ‘ gomba megfelel. KĂ©szĂthetjĂĽk csiperkĂ©bĹ‘l, szegfűgombábĂłl, de nagyon jĂłl használhatĂł erre a cĂ©lra az Ĺ‘zlábgomba is.
Hozzávalók:
- 50 dkg gombakalap vagy gombatönk
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db petrezselyemgyökér
- fél zeller
- fél karalábé
- 1 db sárgarépa
- só, egész bors
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 50 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A megtisztĂtott gombát aprĂłra vágjuk. A vöröshagymát aprĂłra vágjuk. A zöldsĂ©geket (gyökĂ©r, sárgarĂ©pa, karalábĂ©, zeller) felaprĂtjuk.
- EnyhĂ©n sĂłs Ă©s forrásban lĂ©vĹ‘ vĂzbe (1 liter) beletesszĂĽk az aprĂłra vágott gombát.
- Vöröshagymát és az apróra vágott zöldségeket teszünk bele és 30 percig főzzük.
- A főzetet szitán áttörjük. Ha túl aromás a gomba, akkor kevesebb mennyiség is elég belőle.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
558