A gombás-babos ragu tésztával egy nagyon finom és könnyen elkészíthető fogás. Az ételt bátran ajánlom mindenkinek, mert elkészítése végtelenül egyszerű. Nagyon tápláló és egyszerű alapragu változatossá teszi mindennapi étkezésünket. Lássuk is hogyan készül.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 db TV paprika
- 1 db pucolt, reszelt répa
- 50 dkg vörösbab (lehet konzerv is)
- bazsalikom, oregánó, petrezselyem ízlés szerint
- só
- 2 evő kanál napraforgó étolaj
- 2 dl tejszín (vegetáriánusok növényi tejszínt is használhatnak)
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A paprikát megmossuk és apróra vágjuk. A gombákat megpucoljuk, megmossuk és apróra szeljük.
- A paprikát étolajon egy lábasban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat. Alaposan összekeverjük és továbbpirítjuk.
- Hozzáadjuk a babot és répát és fűszerezzük.
- Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és készre főzzük.
- Főtt csőtésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!