Bakonyi húsgombóc tejfölös mártással

      Bakonyi húsgombóc tejfölös mártással

      A mai receptünk egy igazi magyar étel, egy bakonyi húsgombóc gombás-tejfölös mártással. Fő hozzávalónk a húsgombóchoz a darált sertéshús, melyet finom fűszerekkel és tejfölös gombás szósszal megspékelve tálalunk. Főételünk mellé pedig főtt rizst kínálunk.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 2 evőkanál napraforgó olaj
      • 1 db vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 20 dkg csiperkegomba
      • 1 teáskanál fűszerpaprika
      • 2 dl húsleves alaplé
      • 1,5 dl tejföl
      • 1 evőkanál finomliszt
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint
      • 1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyem
      • 25 dkg darált sertéshús
      • 1 db tojás
      • 2 evőkanál zsemlemorzsa
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 55 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A darált húst alaposan összekeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.
      2. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
      3. A vöröshagymát és fokhagymát és a gombát megtisztítjuk.
      4. A hagymákat és a fokhagymát apróra aprítjuk, a gombát szeletekre vágjuk.
      5. A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával.
      6. Elkavarjuk, felöntjük a leves alaplével. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva 25 percig főzzük.
      7. A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük.
      8. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.
      9. Főtt rizzsel tálaljuk.

      Loading

      blank