Próbáld ki a gombás-pestós pulyamell mennyei kombinációját, ahol a zamatos pulykamell találkozik az aromás gombákkal és a friss bazsalikomos pestóval. Ez az Ãzletes étel nem csak gyorsan elkészÃthetÅ‘, hanem garantáltan elnyeri a család és a barátok tetszését is. Tálald friss salátával vagy puha gnocchival, és élvezd az olasz konyha varázsát!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanálnyi vaj
- 1 teáskanálnyi só
- 60 dkg pulykamell filé
- 4 evőkanál Barilla genovai pestó szósz (ajánlott termék)
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
- 6 darab csiperke gomba
- 4 szelet bacon
ElkészÃtési idÅ‘: 65 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkészÃtés menete:
- A gombafejeket alaposan megtisztÃtjuk, és apróra vágjuk.
- A vöröshagymát megtisztÃtjuk és feldaraboljuk majd 1 evÅ‘kanálnyi vajon a darabolt gombával együtt megpároljuk.
- Hozzáadjuk a zöld pestót, és alaposan kikeverjük.
- A pulykamellet felszeleteljük, vágódeszkán kissé kiklopfoljuk, hogy kellően vékonyak legyenek majd enyhén sózzuk.
- Mindegyik pulykaszelet hosszanti oldalát megtöltjük gombás-pestós töltelékkel, és szorosan felgöngyöljük.
- A tekercseket ráfektetjük a bacon szeletekre, és ezekkel is begöngyöljük az ételünket.
- Egy serpenyÅ‘ben kevés olajat hevÃtünk, beletesszük a göngyölt tekercseket, és idÅ‘nként megforgatva minden oldalukat megsütjük.Â
- Salátával és párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kÃvánunk!