Sült gombával töltött bacon sült burgonya körettel

      Sült gombával töltött bacon burgonyával

      A sült gombával töltött bacon sült burgonyakörettel tálalva egy nagyon finom főétel, mely a hétköznapi fogásoktól eltérően egy egyedi gombás-szalonnás fogás, melyet könnyű, bár kicsit időigényes elkészíteni. Előmelegített sütőben kellő előkészítéssel nagyon finom gombás töltött ebédet varázsolhatunk a családi asztalra vagy vendégek fogadására. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (1 adaghoz)

      • 1 kg krumpli
      • 1 teáskanál só
      • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
      • 1 teáskanál ételízesítő
      • fél dl napraforgó étolaj
      • 20 dkg barna csiperke
      • 1 kávéskanál só
      • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
      • 1 kávéskanál morzsolt rozmaring
      • 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
      • 1 teáskanál fűszerpaprika
      • 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
      • 1 kávéskanál ételízesítő
      • fél dl. napraforgó étolaj
      • 40 dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
      • 10 dkg reszelt sajt

      Elkészítési idő: 90 perc

      Nehézségi szint: Közepes, időigényes

      Elkészítés menete:

      1. A krumplit megpucoljuk és hasábokra vágjuk vagy konyhakész hasábburgonyát is használhatunk kiolvasztás után.
      2. A krumplit megsózzuk, borsozzuk és ételízesítőt teszünk rá, majd ráöntjük az étolajat. Ezután alaposan elkeverjük.
      3. A burgonyát sütőtálban tesszük, amit alufóliába fedünk be. Előmelegített sütőben 180 °C-on sütni kezdjük.
      4. Előkészítjük a gombatölteléket. Egy serpenyőbe olajat öntünk, amibe megtisztított és felaprított gombát kicsit megmelegítjük, hogy levet eresszen.
      5. Hozzáadjuk a gombához a fokhagyma granulátumot, borsot és fűszerpaprikát.
      6. Miután alaposan elkavartuk felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot is. Addig melegítjük, míg a leve el nem párolog.
      7. Ezután a vékonyra vágott baconszalonna szeleteket egymásra mellé feltetünk, amelyre rápakoljuk a gombatölteléket. Majd ezután a szalonnába bele göngyöljük az előbbiekben elkészített gombatölteléket.
      8. Amikor a krumplink megpárolódott a sütőben, kb. 30 perc után kivesszük és rátesszük a szalonnába göngyölt gombát, amit alufólia nélkül visszateszünk a sütőben és 180 °C-ra.
      9. Ha a szalonna már megpirult a sütés közben érdemes kivenni és megfordítani. Ha pirosra sült, akkor kivesszük és a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
      10. A göngyölt szalonnát felvágva, sült burgonyakörettel frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank