Gombás-húsos hasé köménnyel

Ezúttal a Lidl receptárából próbáltunk ki egy nagyon finom gombás-húsos süteményt Széll Tamás ajánlásával. Nézzük is a gombás-húsos köményes hasé elkészítését!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 db sonkahagyma
  • 10 dkg darált sertĂ©shĂşs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávĂ©skanál Cayenne-i bors
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db tojássárgája
  • 1 köteg petrezselyem
  • 1 köteg snidling
  • 50 dkg leveles tĂ©szta
  • 2 db tojás
  • 1 csipet kömĂ©nymag
  • 1 csipet rĂłmai kömĂ©nymag
  • 5 evĹ‘kanál napraforgĂłolaj
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • fekete bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Egyszerű

Elkészítés menete:

  1. Gombás-húsos töltelékhez: Serpenyőben, kevés olajon a finomra vágott sonkahagymát és a darált húst megpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, cayenne-i borssal és frissen őrölt fekete borssal. 
  2. Ha a hús megpirult, kitesszük egy tányérra hűlni, amíg elkészítjük a gombapürét.
  3. A gombát cikkekre vágjuk, ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk, ha megpirult, a gombát turmixban pürésítjük, majd elkeverjük a pirított hússal. 
  4. Hozzáadjuk a tojássárgáját, finomra vágott petrezselymet és snidlinget.
  5. A hasĂ© kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez: A leveles tĂ©sztát kissĂ© kinyĂşjtjuk, Ă©les kĂ©ssel kb. 10×10 cm-es nĂ©gyzeteket vágunk belĹ‘le. Felvert tojással megkenjĂĽnk a nĂ©gyzet alakĂş tĂ©sztalapokat, kb. egy evĹ‘kanálnyi töltelĂ©ket teszĂĽnk a közepĂ©re.
  6. A tésztákat félbehajtjuk, ügyelve arra, hogy a tölteléket ne nyomjuk ki a tésztából. Igyekezzünk légmentesre tölteni a kis batyukat!
  7. A tetejüket is megkenjünk vékonyan felvert tojással, majd egész köménnyel és római köménnyel, valamint durvára darált Himalája sóval is meghintjük. Végezetül egy tűvel megszurkáljuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a hasékat, 180 °C-os, előmelegített sütőben sütjük, amíg szép aranybarnára sülnek kb. 10–15 perc alatt.

Jó étvágyat kívánunk!

 115