Gombás-húsos hasé köménnyel
EzĂşttal a Lidl receptárábĂłl prĂłbáltunk ki egy nagyon finom gombás-hĂşsos sĂĽtemĂ©nyt SzĂ©ll Tamás ajánlásával. NĂ©zzĂĽk is a gombás-hĂşsos kömĂ©nyes hasĂ© elkĂ©szĂtĂ©sĂ©t!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 db sonkahagyma
- 10 dkg darált sertéshús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál Cayenne-i bors
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 db tojássárgája
- 1 köteg petrezselyem
- 1 köteg snidling
- 50 dkg leveles tészta
- 2 db tojás
- 1 csipet köménymag
- 1 csipet római köménymag
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- sĂł ĂzlĂ©s szerint
- fekete bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Egyszerű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Gombás-hĂşsos töltelĂ©khez: SerpenyĹ‘ben, kevĂ©s olajon a finomra vágott sonkahagymát Ă©s a darált hĂşst megpirĂtjuk. ÍzesĂtjĂĽk fokhagymával, sĂłval, cayenne-i borssal Ă©s frissen Ĺ‘rölt fekete borssal.Â
- Ha a hĂşs megpirult, kitesszĂĽk egy tányĂ©rra hűlni, amĂg elkĂ©szĂtjĂĽk a gombapĂĽrĂ©t.
- A gombát cikkekre vágjuk, ugyanabban a serpenyĹ‘ben kevĂ©s olajon megpirĂtjuk. PirĂtás közben sĂłzzuk, borsozzuk, ha megpirult, a gombát turmixban pĂĽrĂ©sĂtjĂĽk, majd elkeverjĂĽk a pirĂtott hĂşssal.Â
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, finomra vágott petrezselymet és snidlinget.
- A hasĂ© kĂ©szĂtĂ©sĂ©hez: A leveles tĂ©sztát kissĂ© kinyĂşjtjuk, Ă©les kĂ©ssel kb. 10×10 cm-es nĂ©gyzeteket vágunk belĹ‘le. Felvert tojással megkenjĂĽnk a nĂ©gyzet alakĂş tĂ©sztalapokat, kb. egy evĹ‘kanálnyi töltelĂ©ket teszĂĽnk a közepĂ©re.
- A tésztákat félbehajtjuk, ügyelve arra, hogy a tölteléket ne nyomjuk ki a tésztából. Igyekezzünk légmentesre tölteni a kis batyukat!
- A tetejüket is megkenjünk vékonyan felvert tojással, majd egész köménnyel és római köménnyel, valamint durvára darált Himalája sóval is meghintjük. Végezetül egy tűvel megszurkáljuk.
- SĂĽtĹ‘papĂrral bĂ©lelt tepsibe rendezzĂĽk a hasĂ©kat, 180 °C-os, elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben sĂĽtjĂĽk, amĂg szĂ©p aranybarnára sĂĽlnek kb. 10–15 perc alatt.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
115