Ezúttal a Lidl receptárából próbáltunk ki egy nagyon finom gombás-húsos süteményt Széll Tamás ajánlásával. Nézzük is a gombás-húsos köményes hasé elkészítését!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 2 db sonkahagyma
- 10 dkg darált sertéshús
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál Cayenne-i bors
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 db tojássárgája
- 1 köteg petrezselyem
- 1 köteg snidling
- 50 dkg leveles tészta
- 2 db tojás
- 1 csipet köménymag
- 1 csipet római köménymag
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Egyszerű
Elkészítés menete:
- Gombás-húsos töltelékhez: Serpenyőben, kevés olajon a finomra vágott sonkahagymát és a darált húst megpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, cayenne-i borssal és frissen őrölt fekete borssal.
- Ha a hús megpirult, kitesszük egy tányérra hűlni, amíg elkészítjük a gombapürét.
- A gombát cikkekre vágjuk, ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk, ha megpirult, a gombát turmixban pürésítjük, majd elkeverjük a pirított hússal.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, finomra vágott petrezselymet és snidlinget.
- A hasé készítéséhez:A leveles tésztát kissé kinyújtjuk, éles késsel kb. 10×10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Felvert tojással megkenjünk a négyzet alakú tésztalapokat, kb. egy evőkanálnyi tölteléket teszünk a közepére.
- A tésztákat félbehajtjuk, ügyelve arra, hogy a tölteléket ne nyomjuk ki a tésztából. Igyekezzünk légmentesre tölteni a kis batyukat!
- A tetejüket is megkenjünk vékonyan felvert tojással, majd egész köménnyel és római köménnyel, valamint durvára darált Himalája sóval is meghintjük. Végezetül egy tűvel megszurkáljuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a hasékat, 180 °C-os, előmelegített sütőben sütjük, amíg szép aranybarnára sülnek kb. 10–15 perc alatt.
Jó étvágyat kívánunk!