Gombás borsóragu

      Tejszínes gombás-borsós ragu recept

      A tejszínes gombás borsóragu gazdag és krémes ízű vegetáriánus étel. Friss gombát és zöldborsót párolunk tejszínes szószban, ami együtt kiválóan harmonizál és ízletes nyári fogást eredményez.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg friss csiperkegomba, felszeletelve
      • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
      • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
      • 1 csésze zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
      • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
      • 1/2 csésze tejszín
      • 1/2 csésze zöldségalaplé vagy víz
      • 1 teáskanál friss kakukkfű (vagy 1/2 teáskanál szárított kakukkfű)
      • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
      • Friss petrezselyem vagy snidling, apróra vágva a díszítéshez

      Elkészítési idő:30 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat vagy olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre, körülbelül 2-3 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1 percig, amíg illatos lesz.
      2. Rakd hozzá a gombaszeleteket, és pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg a gombák megpuhulnak és enyhén megbarnulnak.
      3. Adjuk hozzá a zöldborsót és a kakukkfüvet a serpenyőbe. Sózzuk meg és borsozzuk ízlés szerint. Főzzük további 2-3 percig, hogy a borsó kissé megpuhuljon.
      4. Öntsd hozzá a tejszínt és a zöldségalaplevet vagy vizet a serpenyőhöz. Keverd össze alaposan, majd főzd további 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a gombák és borsó teljesen megfőnek.
      5. Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
      6. Ez a tejszínes gombás borsós ragu remekül passzol tésztához vagy rizshez, de akár pirítósra kenve is ízletes.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank