Gombás borsóragu

A tejszínes gombás borsóragu gazdag és krémes ízű vegetáriánus étel. Friss gombát és zöldborsót párolunk tejszínes szószban, ami együtt kiválóan harmonizál és ízletes nyári fogást eredményez.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg friss csiperkegomba, felszeletelve
  • 1 közepes vöröshagyma, aprĂłra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprĂ­tva
  • 1 csĂ©sze zöldborsĂł (friss vagy fagyasztott)
  • 2 evĹ‘kanál vaj vagy olĂ­vaolaj
  • 1/2 csĂ©sze tejszĂ­n
  • 1/2 csĂ©sze zöldsĂ©galaplĂ© vagy vĂ­z
  • 1 teáskanál friss kakukkfű (vagy 1/2 teáskanál szárĂ­tott kakukkfű)
  • SĂł Ă©s frissen Ĺ‘rölt fekete bors Ă­zlĂ©s szerint
  • Friss petrezselyem vagy snidling, aprĂłra vágva a dĂ­szĂ­tĂ©shez

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat vagy olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre, körülbelül 2-3 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1 percig, amíg illatos lesz.
  2. Rakd hozzá a gombaszeleteket, és pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg a gombák megpuhulnak és enyhén megbarnulnak.
  3. Adjuk hozzá a zöldborsót és a kakukkfüvet a serpenyőbe. Sózzuk meg és borsozzuk ízlés szerint. Főzzük további 2-3 percig, hogy a borsó kissé megpuhuljon.
  4. Öntsd hozzá a tejszínt és a zöldségalaplevet vagy vizet a serpenyőhöz. Keverd össze alaposan, majd főzd további 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a gombák és borsó teljesen megfőnek.
  5. Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
  6. Ez a tejszínes gombás borsós ragu remekül passzol tésztához vagy rizshez, de akár pirítósra kenve is ízletes.

Jó étvágyat kívánunk!

 828