A tejszínes gombás borsóragu gazdag és krémes ízű vegetáriánus étel. Friss gombát és zöldborsót párolunk tejszínes szószban, ami együtt kiválóan harmonizál és ízletes nyári fogást eredményez.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg friss csiperkegomba, felszeletelve
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 csésze zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
- 1/2 csésze tejszín
- 1/2 csésze zöldségalaplé vagy víz
- 1 teáskanál friss kakukkfű (vagy 1/2 teáskanál szárított kakukkfű)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy snidling, apróra vágva a díszítéshez
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat vagy olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre, körülbelül 2-3 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1 percig, amíg illatos lesz.
- Rakd hozzá a gombaszeleteket, és pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg a gombák megpuhulnak és enyhén megbarnulnak.
- Adjuk hozzá a zöldborsót és a kakukkfüvet a serpenyőbe. Sózzuk meg és borsozzuk ízlés szerint. Főzzük további 2-3 percig, hogy a borsó kissé megpuhuljon.
- Öntsd hozzá a tejszínt és a zöldségalaplevet vagy vizet a serpenyőhöz. Keverd össze alaposan, majd főzd további 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a gombák és borsó teljesen megfőnek.
- Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.
- Ez a tejszínes gombás borsós ragu remekül passzol tésztához vagy rizshez, de akár pirítósra kenve is ízletes.
Jó étvágyat kívánunk!