Vadas gomba tésztával

      Vadas gomba recept

      A vadas mártást nemcsak húsokkal, hanem gombával is elkészíthetjük, amit vegetáriánusok is bátran fogyaszthatnak. Elkészítése könnyű és kuktában gyorsan elkészül. Tésztával, krumpli- és zsemlegombóccal is nagyon finom főétel.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 7 db csiperkegomba
      • 1 db nagyobb vöröshagyma
      • 4 db sárgarépa
      • 1 db fehérrépa
      • 1/3 db zeller (1 cikk)
      • 1 szelet kenyér (szikkadt)
      • só ízlés szerint
      • őrölt fekete bors ízlés szerint
      • 2 db babérlevél
      • 1 pohár tejföl
      • 1 evőkanálmustár
      • fél citrom leve
      • 1 csapott evőkanál finomliszt
      • 1 db kukta az étel elkészítéséhez
      • 1 db botmixer a pépesítéshez

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A zöldségeket megpucoljuk és karikára felvágjuk, a hagymát és a zellert feldaraboljuk.
      2. Egy kukta aljába szórjuk az összes zöldséget, rárakjuk az egészben hagyott, megmosott gombákat, a kenyérszeletet, a fűszereket és a babérleveleket.
      3. Egy kukta aljába szórjuk az összes zöldséget, rárakjuk az egészben hagyott, megmosott gombákat, a kenyérszeletet, a fűszereket és a babérleveleket.
      4. Mikor megfőtt, akkor a babérleveleket eltávolítjuk belőle, a gombákat kivesszük a léből.
      5. A visszamaradt alapot botmixerrel pürésítjük.
      6. Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet, a mustárt és a citrom levét, és ezzel habarjuk be a szószalapot.
      7. A gombákat felszeleteljük és a szószhoz keverjük. Kissé összeforraljuk az egészet, és máris tálalhatjuk.
      8. Apró krumpligombóccal a legfinomabb, de jó hozzá a főtt tészta (mellékelt kép)vagy a zsemlegombóc is.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank