Gombával töltött csirkecomb recept másképp

A gombával töltött csirkecomb ízletes és tápláló étel, a csirkehús és a gomba gazdag aromájával. A gombatöltelék a csirkehúsba zárva szaftossá és ízletessé teszi a fogást, míg a ropogós bőr kiváló textúrát és ízélményt nyújt.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db csirkecomb (bĹ‘rös)
  • 20 dkg friss gomba (lehet választani a kedvenc fajtádat)
  • 1 közepes mĂ©retű hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evĹ‘kanál vaj
  • 1 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • sĂł Ă©s frissen Ĺ‘rölt fekete bors Ă­zlĂ©s szerint
  • friss petrezselyem (a dĂ­szĂ­tĂ©shez)

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Először készítsd elő a tölteléket. Vágd fel a gombát apró kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítsd.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat és az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
  3. Add hozzá a gombát a serpenyőhöz, és pirítsd őket kb. 5 percig, amíg a gomba megpuhul és a folyadék elpárolog.
  4. Ízlés szerint sózd és borsozd meg a gombát, majd hagyd kihűlni.
  5. A csirkecombokat sózd és borsozd meg mindkét oldalukon. Vágj egy zsebet a bőrös rész alá, anélkül hogy átvágnád a húst teljesen.
  6. Töltsd meg a csirkecombokat a gombatöltelékkel. Próbáld megjegyezni, melyik oldalon töltötted meg őket, hogy a bőrös rész alá tudjuk fordítani a sütés közben.
  7. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  8. Egy serpenyőben melegíts fel egy kevés olajat közepes lángon. Tedd bele a csirkecombokat, bőrös oldalukkal lefelé, és süsd 4-5 percig, amíg a bőrön szép aranybarna kéreg keletkezik.
  9. Fordítsd meg a csirkecombokat, majd tedd át a serpenyőt a forró sütőbe. Süsd a csirkecombokat körülbelül 25-30 percig, amíg a hús teljesen átsül és a bőre ropogós lesz.
  10. Tálald a gombával töltött csirkecombokat friss petrezselyemmel díszítve. Kínálhatsz mellé köretnek például burgonyát és zöldségeket.

Jó étvágyat kívánunk!

 574