Kefíres bundában sült gomba

A kefíres bundában sült gomba egy ízletes és ropogós fogás, melyben a friss gombafejeket finom kefir- és tojásbundába mártjuk, majd aranybarnára sütjük. A kefir hozzáadása egy könnyedebb és enyhén savanykás ízt ad a gombának. Ez a recept tökéletes választás lehet előételnek vagy akár főételként is, és remekül illik hozzá a friss petrezselyemmel vagy egy ízlés szerinti mártogatóssal.

Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg friss gomba
  • 1 csĂ©sze liszt
  • fĂ©l pohár kefĂ­r
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sĂł
  • fĂ©l teáskanál Ĺ‘rölt fekete bors
  • fĂ©l teáskanál fokhagymapor
  • fĂ©l teáskanál szárĂ­tott petrezselyem
  • Ă©tolaj a sĂĽtĂ©shez

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Először mossuk meg alaposan a gombákat, majd távolítsuk el a szárakat. Vágjuk a gombafejeket kisebb darabokra, vagy hagyjuk egészben, attól függően, hogy milyen méretű harapnivalót szeretnénk.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a fekete borsot, a fokhagymaport és a szárított petrezselymet.
  3. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a kefírt. Keverjük össze alaposan, amíg homogén masszát kapunk.
  4. Melegítsünk fel elegendő olajat egy serpenyőben mérsékelt lángon.
  5. Vegyük ki a gombadarabokat a lisztes keverékből, majd mártsuk bele a tojás-kefír masszába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a bunda a gombát.
  6. Helyezzük a bundás gombákat óvatosan a forró olajba, és süssük őket aranybarnára mindkét oldalon. Ez általában 3-4 percig tart.
  7. Ha megsült, vegyük ki a gombákat a serpenyőből, és tegyük őket papírtörlőre vagy rácsra, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
  8. Ismételjük meg a folyamatot a többi gombával, amíg minden darabot meg nem sütünk.
  9. Az elkészült kefíres bundában sült gombát tálalhatjuk tartármártással és rizzsel.

Jó étvágyat kívánunk!

 259