A töltött gomba caprese ínycsiklandóan omlós gombákból, friss paradicsomból és olvadó mozzarella sajtból áll. A friss bazsalikom és a balzsamecet pedig egyedi ízt adnak a fogásnak. Ez a könnyű és ízletes étel tökéletes választás előételként vagy könnyű vacsoraként.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 8 közepes méretű csiperke gomba
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- 2 nagyobb paradicsom
- 20 dkg mozzarella sajt
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- só és őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítési idő:30 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- Először előmelegítjük a sütőt 180 °C -ra. A gombák tisztítása után óvatosan távolítsuk el a tönkjüket úgy, hogy ne sérüljön a kalapja.
- A paradicsomot vékonyan szeleteljük fel, majd a mozzarella sajtot is vágjuk vékonyabb szeletekre.
- A bazsalikomleveleket finomra aprítjuk.
- Vegyük elő egy sütőlapot vagy tepsit, és kevés olívaolajjal kenjük meg a felületét.
- A gombakalapokat helyezzük a sütőlapra, majd tegyünk mindegyikbe egy-egy szelet paradicsomot és mozzarella sajtot. Szórjuk meg a töltött gombákat apróra vágott bazsalikommal.
- Locsoljuk meg az egész sütőtálat két evőkanál olívaolajjal és balzsamecettel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- A sütőtálat tegyük be a előmelegített sütőbe, és süsse őket 15-20 percig, amíg a gombák puhaak és a sajt szépen megolvad.
- Ha elkészültek, vegyük ki a sütőből, és tálaljuk őket melegen.
Jó étvágyat kívánunk!