Töltött gomba caprese

A töltött gomba caprese ínycsiklandóan omlós gombákból, friss paradicsomból és olvadó mozzarella sajtból áll. A friss bazsalikom és a balzsamecet pedig egyedi ízt adnak a fogásnak. Ez a könnyű és ízletes étel tökéletes választás előételként vagy könnyű vacsoraként.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 közepes mĂ©retű csiperke gomba
  • 1 csokor friss bazsalikomlevĂ©l
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 2 evĹ‘kanál extra szűz olĂ­vaolaj
  • 2 evĹ‘kanál balzsamecet
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt fekete bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. ElĹ‘ször elĹ‘melegĂ­tjĂĽk a sĂĽtĹ‘t 180 °C -ra. A gombák tisztĂ­tása után Ăłvatosan távolĂ­tsuk el a tönkjĂĽket Ăşgy, hogy ne sĂ©rĂĽljön a kalapja.
  2. A paradicsomot vékonyan szeleteljük fel, majd a mozzarella sajtot is vágjuk vékonyabb szeletekre.
  3. A bazsalikomleveleket finomra aprĂ­tjuk.
  4. Vegyük elő egy sütőlapot vagy tepsit, és kevés olívaolajjal kenjük meg a felületét.
  5. A gombakalapokat helyezzük a sütőlapra, majd tegyünk mindegyikbe egy-egy szelet paradicsomot és mozzarella sajtot. Szórjuk meg a töltött gombákat apróra vágott bazsalikommal.
  6. Locsoljuk meg az egész sütőtálat két evőkanál olívaolajjal és balzsamecettel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  7. A sütőtálat tegyük be a előmelegített sütőbe, és süsse őket 15-20 percig, amíg a gombák puhaak és a sajt szépen megolvad.
  8. Ha elkészültek, vegyük ki a sütőből, és tálaljuk őket melegen.

Jó étvágyat kívánunk!

 319