Gombás-citromos rizsleves recept

      gombás-citromos rizsleves recept

      Gombából és citromból nagyon finom rizsleves készíthető, mely különleges fogása lehet az ünnepi asztalnak. Nézzük, hogyan is készül ez a finom étel.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kis fej vöröshagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 evőkanál étolaj
      • 2 zöldségleveskocka
      • 80 g kerek szemű rizs
      • 100 g barna sampinyon gomba
      • 1 evőkanál vaj/margarin
      • só, őrölt fehér bors
      • 1 chilipaprika
      • 2-3 szál petrezselyem
      • 2 dl tejszín
      • szerecsendió
      • 1 citrom + a díszítéshez
      • 2 tojássárgája

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban. Felöntjük 1,2 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, majd mérsékelt tűzön, félig lefedve addig főzzük, amíg a rizs pépesre fő (25-30 perc).
      2. Közben a gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és a felforrósított vajban/margarinban, folyamatosan keverve megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk. A chilipaprikát felkarikázzuk, a petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük.
      3. Közben a gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és a felforrósított vajban/margarinban, folyamatosan keverve megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk. A chilipaprikát felkarikázzuk, a petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük.
      4. A citrom levét kifacsarjuk, átszűrjük. A tojássárgákat simára keverjük előbb a cseppenként hozzáadott citromlével, aztán 5-6 ek. forró levessel, végül vékony sugárban, habverővel dolgozva, a leveshez adjuk. Mélytányérokba szedjük, tetejét a félretett rizzsel, a gombával, citromkarikákkal, chilipaprikával és petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank