Húsvéti gombával töltött tojás
A töltött tojás számos variáciĂłban kĂ©szĂĽlhet, ezĂşttal egy gombás töltelĂ©kes változatot kĂ©szĂtettĂĽnk el, amely a hĂşsvĂ©ti asztalon is nagyon jĂłl mutat, ugyanakkor hĂşsĂ©telekhez is kiválĂł kĂsĂ©rĹ‘ lehet. ElkĂ©szĂtĂ©se nagyon egyszerű. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (16 darabhoz)
- 8 db tojás
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál majonéz
- fél csokor petrezselyem
- 2 fej vöröshagyma
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerinte
- fél teáskanál kakukkfű
- 2 evőkanál sajtkrém
- kevés étolaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A tojásokat 8-12 percig fĹ‘zzĂĽk forrásban lĂ©vĹ‘ vĂzben, mĂg kemĂ©nytojást nem kapunk.
- A megtisztĂtott hagymát Ă©s gombát aprĂłra vágjuk.
- Kevés forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Amikor a hagyma összeesett, a gombát hozzáadjuk.
- A gombákat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. A gomba akkor van kész, ha a kiengedett folyadék teljesen elfő alóla.
- A kihűlt tojásokat megpucoljuk és félbevágjuk.
- A tojások sárgáját kanállal kivesszük és egy keverőtálba helyezzük.
- A tojássárgáját villával összetörjük, majd hozzákeverjük a serpenyőben pirult gombát, majonézt és a natúr sajtkrémet adunk hozzá és alaposan összekeverjük. Így elkészül a töltelékünk.
- Az Ăgy elkĂ©szĂĽlt töltelĂ©ket visszaadagoljuk a tojásfehĂ©rjĂ©be, tetejĂ©re pedig aprĂłra vágott petrezselymet szĂłrunk.
- HidegtálkĂ©nt, vagy hĂşsĂ©telek kĂsĂ©rĹ‘jekĂ©nt is kiválĂł.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
108