Húsvéti gombával töltött tojás

      Húsvéti gombával töltött tojás recept

      A töltött tojás számos variációban készülhet, ezúttal egy gombás töltelékes változatot készítettünk el, amely a húsvéti asztalon is nagyon jól mutat, ugyanakkor húsételekhez is kiváló kísérő lehet. Elkészítése nagyon egyszerű. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(16 darabhoz)

      • 8 db tojás
      • 50 dkg csiperke gomba
      • 1 evőkanál majonéz
      • fél csokor petrezselyem
      • 2 fej vöröshagyma
      • só és őrölt bors ízlés szerinte
      • fél teáskanál kakukkfű
      • 2 evőkanál sajtkrém
      • kevés étolaj

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A tojásokat 8-12 percig főzzük forrásban lévő vízben, míg keménytojást nem kapunk.
      2. A megtisztított hagymát és gombát apróra vágjuk.
      3. Kevés forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Amikor a hagyma összeesett, a gombát hozzáadjuk.
      4. A gombákat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. A gomba akkor van kész, ha a kiengedett folyadék teljesen elfő alóla.
      5. A kihűlt tojásokat megpucoljuk és félbevágjuk.
      6. A tojások sárgáját kanállal kivesszük és egy keverőtálba helyezzük.
      7. A tojássárgáját villával összetörjük, majd hozzákeverjük a serpenyőben pirult gombát, majonézt és a natúr sajtkrémet adunk hozzá és alaposan összekeverjük. Így elkészül a töltelékünk.
      8. Az így elkészült tölteléket visszaadagoljuk a tojásfehérjébe, tetejére pedig apróra vágott petrezselymet szórunk.
      9. Hidegtálként, vagy húsételek kísérőjeként is kiváló.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank