A töltött tojás számos variációban készülhet, ezúttal egy gombás töltelékes változatot készítettünk el, amely a húsvéti asztalon is nagyon jól mutat, ugyanakkor húsételekhez is kiváló kísérő lehet. Elkészítése nagyon egyszerű. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:(16 darabhoz)
- 8 db tojás
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál majonéz
- fél csokor petrezselyem
- 2 fej vöröshagyma
- só és őrölt bors ízlés szerinte
- fél teáskanál kakukkfű
- 2 evőkanál sajtkrém
- kevés étolaj
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A tojásokat 8-12 percig főzzük forrásban lévő vízben, míg keménytojást nem kapunk.
- A megtisztított hagymát és gombát apróra vágjuk.
- Kevés forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Amikor a hagyma összeesett, a gombát hozzáadjuk.
- A gombákat fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. A gomba akkor van kész, ha a kiengedett folyadék teljesen elfő alóla.
- A kihűlt tojásokat megpucoljuk és félbevágjuk.
- A tojások sárgáját kanállal kivesszük és egy keverőtálba helyezzük.
- A tojássárgáját villával összetörjük, majd hozzákeverjük a serpenyőben pirult gombát, majonézt és a natúr sajtkrémet adunk hozzá és alaposan összekeverjük. Így elkészül a töltelékünk.
- Az így elkészült tölteléket visszaadagoljuk a tojásfehérjébe, tetejére pedig apróra vágott petrezselymet szórunk.
- Hidegtálként, vagy húsételek kísérőjeként is kiváló.
Jó étvágyat kívánunk!