Virslis-gombás grillnyárs
Itt a tavasz Ă©s jĂł idĹ‘, ezĂ©rt kinn a szabadban is lehet kĂ©szĂteni finom gombás Ă©teleket. EzĂşttal virslis-gombás Ă©telt kĂ©szĂtĂĽnk, mely grillezve kifejezetten finom Ă©s jĂł vendĂ©gvárĂł Ă©tel, ha grillpartyra adjuk a fejĂĽnket. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl a gombás-virslis grillnyárs.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 8 db frankfurti virsli
- 20 dkg császárszalonna
- 16 db koktélparadicsom
- 30 dkg csiperkegomba (akár konzerv csiperkegombát is használhatunk)
- 2 db póréhagyma
- 2 db zöldpaprika
- grillnyárs
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A frankfurti virsliket darabonkĂ©nt 8 rĂ©szre vágjuk. A gombát megtisztĂtjuk, megmossuk Ă©s tönkjĂ©t levágjuk. A császárszalonnát közepes kockákra szeleteljĂĽk. A pĂłrĂ©hagymát Ă©s zöldpaprikát pedig felszeleteljĂĽk.
- Amikor az elĹ‘kĂ©szĂĽletek megtörtĂ©ntek a nyársunkra feltűzzĂĽk az összetevĹ‘ket változatos sorrendben, szĂĽksĂ©g esetĂ©n kevĂ©s olajjal is megkenhetjĂĽk. Legjobb a szabadban faszenes grillen vagy elektromos grillen elkĂ©szĂteni, de otthon is elkĂ©szĂthetĹ‘, ha serpenyĹ‘ben olajon megpirĂtjuk.
- Nyársanként kb. 8 perc alatt készül el, akkor kész amikor pirosra sül a virsli.
- Melegen finom lágy kenyérrel vagy rizzsel is fogyasztható.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
78