Itt a tavasz és jó idő, ezért kinn a szabadban is lehet készíteni finom gombás ételeket. Ezúttal virslis-gombás ételt készítünk, mely grillezve kifejezetten finom és jó vendégváró étel, ha grillpartyra adjuk a fejünket. Lássuk is hogyan készül a gombás-virslis grillnyárs.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 8 db frankfurti virsli
- 20 dkg császárszalonna
- 16 db koktélparadicsom
- 30 dkg csiperkegomba (akár konzerv csiperkegombát is használhatunk)
- 2 db póréhagyma
- 2 db zöldpaprika
- grillnyárs
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A frankfurti virsliket darabonként 8 részre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és tönkjét levágjuk. A császárszalonnát közepes kockákra szeleteljük. A póréhagymát és zöldpaprikát pedig felszeleteljük.
- Amikor az előkészületek megtörténtek a nyársunkra feltűzzük az összetevőket változatos sorrendben, szükség esetén kevés olajjal is megkenhetjük. Legjobb a szabadban faszenes grillen vagy elektromos grillen elkészíteni, de otthon is elkészíthető, ha serpenyőben olajon megpirítjuk.
- Nyársanként kb. 8 perc alatt készül el, akkor kész amikor pirosra sül a virsli.
- Melegen finom lágy kenyérrel vagy rizzsel is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánunk!