Virslis-gombás grillnyárs

      Virslis-gombás grillnyárs receptje

      Itt a tavasz és jó idő, ezért kinn a szabadban is lehet készíteni finom gombás ételeket. Ezúttal virslis-gombás ételt készítünk, mely grillezve kifejezetten finom és jó vendégváró étel, ha grillpartyra adjuk a fejünket. Lássuk is hogyan készül a gombás-virslis grillnyárs.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 8 db frankfurti virsli
      • 20 dkg császárszalonna
      • 16 db koktélparadicsom
      • 30 dkg csiperkegomba (akár konzerv csiperkegombát is használhatunk)
      • 2 db póréhagyma
      • 2 db zöldpaprika
      • grillnyárs

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A frankfurti virsliket darabonként 8 részre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és tönkjét levágjuk. A császárszalonnát közepes kockákra szeleteljük. A póréhagymát és zöldpaprikát pedig felszeleteljük.
      2. Amikor az előkészületek megtörténtek a nyársunkra feltűzzük az összetevőket változatos sorrendben, szükség esetén kevés olajjal is megkenhetjük. Legjobb a szabadban faszenes grillen vagy elektromos grillen elkészíteni, de otthon is elkészíthető, ha serpenyőben olajon megpirítjuk.
      3. Nyársanként kb. 8 perc alatt készül el, akkor kész amikor pirosra sül a virsli.
      4. Melegen finom lágy kenyérrel vagy rizzsel is fogyasztható.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank