Virslis-gombás grillnyárs

Itt a tavasz és jó idő, ezért kinn a szabadban is lehet készíteni finom gombás ételeket. Ezúttal virslis-gombás ételt készítünk, mely grillezve kifejezetten finom és jó vendégváró étel, ha grillpartyra adjuk a fejünket. Lássuk is hogyan készül a gombás-virslis grillnyárs.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db frankfurti virsli
  • 20 dkg császárszalonna
  • 16 db koktĂ©lparadicsom
  • 30 dkg csiperkegomba (akár konzerv csiperkegombát is használhatunk)
  • 2 db pĂłrĂ©hagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • grillnyárs

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A frankfurti virsliket darabonként 8 részre vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és tönkjét levágjuk. A császárszalonnát közepes kockákra szeleteljük. A póréhagymát és zöldpaprikát pedig felszeleteljük.
  2. Amikor az előkészületek megtörténtek a nyársunkra feltűzzük az összetevőket változatos sorrendben, szükség esetén kevés olajjal is megkenhetjük. Legjobb a szabadban faszenes grillen vagy elektromos grillen elkészíteni, de otthon is elkészíthető, ha serpenyőben olajon megpirítjuk.
  3. Nyársanként kb. 8 perc alatt készül el, akkor kész amikor pirosra sül a virsli.
  4. Melegen finom lágy kenyérrel vagy rizzsel is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

 78