Gombás-fokhagymás tészta

      Gombás-fokhagymás tészta

      Gombából is nagyon sokféle tésztás finomság készíthető. Egyik közkedvelt gombás étel a fokhagymával készült tészta.

      Hozzávalók: ( 4 főre)

      • 25 dkg csiperke gomba
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 2 evőkanál étolaj
      • só és őrölt fekete bors
      • fél csomó petrezselyem
      • 40 dkg penne tészta
      • 10 dkg reszelt parmezán sajt

      Elkészítési idő:30 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megmossuk és felaprítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
      2. Forró étolajba tesszük a gombát és fokhagymát és megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      3. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
      4. A penne tésztát kifőzzük sós vízben a csomagon lévő leírás szerint.
      5. A tésztát leszűrjük és kevés főzőlevet félretesszük.
      6. A tésztát, a fokhagymás pirított gombát és a kevés főzőlevet összekeverjük.
      7. Megszórjuk reszelt parmezánnal és frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank