Csirkemájjal töltött gombafejek

Májjal töltött fűszeres gombafejek egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel és bármilyen körettel tálalható.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 40 dkg nagy csiperke gomba
  • 20 dkg csirkemáj
  • 5 tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál sĂł
  • 1 kávĂ©skanál majoránna
  • 1 kávĂ©skanál Ĺ‘rölt fekete bors
  • Ă©tolaj (a sĂĽtĂ©shez)

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A csiperke gombából eltávolítjuk a gombaszárakat. A gombafejeket megtisztítjuk. A gombszárakat beleapríthatjuk apróra vágva a rizzsel kifőzve.
  2. A megtisztított csirkemájat összeturmixoljuk, hogy kellően pépes állagú legyen.
  3. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, Ă©s a májhoz keverjĂĽk. 
  4. Teáskanálnyi sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és majoránnával fűszerezzük a pépet.
  5. Beleütünk három tojást, és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy a töltelék ne legyen se túl kemény, se túl lágy.
  6. A gombafejeket csak közvetlenĂĽl töltĂ©s elĹ‘tt sĂłzzuk át, mert ha sokáig áll a sĂłzás után, akkor levet ereszt, Ă©s nem lesz ropogĂłs az Ă©telĂĽnk. 
  7. Vizes kézzel púpos evőkanálnyi májas masszával megtöltjük a gombát. A maradékból kis fasírozottakat formázunk, ezeket is kisüthetjük.
  8. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva panírozzuk.
  9. Forró étolajban aranysárgára sütjük. Rizzsel, párolt zöldséggel vagy hasábburgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!


 208