Óvári szelet

      Óvári sertésszelet karajból

      Az óvári szeletegy magyar klasszikus fogás, mely szaftos húsból és olvadt sajttal borított sonkából és gombából készül. Az óvári szelet elkészítését receptünkből megtudhatod, akár kezdő háziasszonyok, hobbiszakácsok is bátran próbálkozhatnak vele. Ne hagyja ki ezt az ínycsiklandó receptet, ha valami igazán magyaros finomságra vágyik.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kg szeletelt sertéscomb (kb. 4 szelet)
      • 40 dkg csiperke gomba
      • 20 dkg szeletelt gépsonka
      • 20 dkg Óvári félkemény reszelt sajt
      • 15 dkg szeletelt bacon-szalonna
      • 5 dkg liszt
      • 1 fej vöröshagyma
      • 1 csokor felaprított petrezselyem
      • só és őrölt fekete bors
      • étolaj a sütéshez
      • kevés vaj a sütőtál megkenéséhez.

      Elkészítési idő: 60 perc (előkészítéssel együtt)

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A sertéshús vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk be mindkét oldalát alaposan sóval és forgassuk lisztbe.
      2. Kevés étolajon pirítsuk meg a sertéshús, ha kész vagyunk tegyük bele egy tálba a húsokat.
      3. Hagymát vágjuk fel apró kockára, a gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Aprítsuk fel a petrezselymet.
      4. Kevés étolajon a pároljuk üvegesre a hagymát és adjuk hozzá a szeletelt gombát.
      5. Ha gomba megpirult, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet.
      6. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat. Tegyük bele először a szeletelt bacon-szalonnát, rakjuk rá a kisütött sertésszeleteket.
      7. Öntsük rá korábban elkészült gombás keveréket, tetejére helyezzük rá egyenletesen a szeletelt gépsonkát.
      8. Előmelegített sütőben süssük ki a tálban előkészített ételt 180 °C-on 20-30 perc.
      9. 20-30 perc után vegyük ki és reszeljük rá a sajtot. Tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, míg a sajt rá nem pirul.
      10. Hasábburgonyával vagy rizzsel fenséges étel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank