Gombás-marhahúsos ragu

      Gombás marhahúsos ragu

      A marha ragu nem tartozik az egyszerű ételek közé, viszont az egyik legfinomabb főétel készíthető belőle csiperke gomba felhasználásával.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 20 dkg gomba
      • 60 dkg marhacomb
      • 20 dkg gyöngyhagyma
      • 2 db sárgarépa
      • 5 szelet szalonna
      • 2 evőkanál étolaj
      • 1 doboz paradicsomkonzerv
      • 2 dl húsleves alaplé
      • örölt bors, só

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A gombát és a répát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk.
      2. A húsról eltávolítjuk az esetleges inakat, megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk.
      3. Egy serpenyőben ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük egy papírtörlőre.
      4. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a felcsíkozott húst. Megpároljuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. 
      5. A hagymát és a felkockázott gombát a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, és kissé lepirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, majd hozzáforgatjuk a répát, és felöntjük az alaplével.
      6. Ha felforrt, sózzuk és borsozzuk a ragut. Addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. 
      7. Visszatesszük a húsdarabokat, és összefőzzük.
      8. Tálalás előtt megszórjuk a szalonnadarabokkal. 
      9. Rizzsel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank