Gombás-marhahúsos ragu

A marha ragu nem tartozik az egyszerű ételek közé, viszont az egyik legfinomabb főétel készíthető belőle csiperke gomba felhasználásával.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg gomba
  • 60 dkg marhacomb
  • 20 dkg gyöngyhagyma
  • 2 db sárgarĂ©pa
  • 5 szelet szalonna
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 2 dl hĂşsleves alaplĂ©
  • örölt bors, sĂł

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A gombát és a répát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk.
  2. A hĂşsrĂłl eltávolĂ­tjuk az esetleges inakat, megmossuk, szárazra töröljĂĽk, majd felkockázzuk.
  3. Egy serpenyőben ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük egy papírtörlőre.
  4. Az olajat felforrĂłsĂ­tjuk, Ă©s megpirĂ­tjuk rajta a felcsĂ­kozott hĂşst. Megpároljuk, majd kivesszĂĽk Ă©s melegen tartjuk. 
  5. A hagymát Ă©s a felkockázott gombát a visszamaradt zsiradĂ©khoz adjuk, Ă©s kissĂ© lepirĂ­tjuk. BelekeverjĂĽk a paradicsompĂĽrĂ©t, majd hozzáforgatjuk a rĂ©pát, Ă©s felöntjĂĽk az alaplĂ©vel.
  6. Ha felforrt, sĂłzzuk Ă©s borsozzuk a ragut. Addig fĹ‘zzĂĽk, mĂ­g a mártás besűrűsödik. 
  7. Visszatesszük a húsdarabokat, és összefőzzük.
  8. Tálalás elĹ‘tt megszĂłrjuk a szalonnadarabokkal. 
  9. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 220