
A marha ragu nem tartozik az egyszerű ételek közé, viszont az egyik legfinomabb főétel készíthető belőle csiperke gomba felhasználásával.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg gomba
- 60 dkg marhacomb
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 2 db sárgarépa
- 5 szelet szalonna
- 2 evőkanál étolaj
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 2 dl húsleves alaplé
- örölt bors, só
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A gombát és a répát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk.
- A húsról eltávolítjuk az esetleges inakat, megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk.
- Egy serpenyőben ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük egy papírtörlőre.
- Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a felcsíkozott húst. Megpároljuk, majd kivesszük és melegen tartjuk.
- A hagymát és a felkockázott gombát a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, és kissé lepirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, majd hozzáforgatjuk a répát, és felöntjük az alaplével.
- Ha felforrt, sózzuk és borsozzuk a ragut. Addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik.
- Visszatesszük a húsdarabokat, és összefőzzük.
- Tálalás előtt megszórjuk a szalonnadarabokkal.
- Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!