Gombás-sajtos rakott tészta
Egyszerű Ă©s gyors Ă©telt szeretnĂ©l? Alig fĂ©l Ăłra idĹ‘ ráfordĂtásával fensĂ©ges gombás-sajtos rakott tĂ©sztát kĂ©szĂthetsz.
Hozzávalók: (4 főre)
- 1 csomag penne tészta
- 50 dkg gomba (konzerv)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂn
- 15 dkg reszelt parmezán sajt
- só, őrölt fekete bors
- étolaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A tĂ©sztát sĂłs vĂzben megfĹ‘zzĂĽk.
- A hagymát felvágjuk és kevés étolajban megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a gombát Ă©s a felaprĂtott petrezselyem felĂ©t.
- A leszűrt tésztát kiolajozott, hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a megdinsztelt gombát.
- A reszelt parmezánt összekeverjĂĽk a tejszĂnnel, ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s borsozzuk.
- 180 °C-on, 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült rászórjuk a maradék petrezselymet.
- Szeleteljük és melegen tálalhatjuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
263