Gombás halfilé

Tűzálló tálban készült halfilé gombával nagyon finom étel ebédre és vacsorára egyaránt. Ezúttal ezt a receptet ismertetjük.

Hozzávalók:

  • 60 kg halfilĂ©
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 csomag petrezselyem
  • kevĂ©s tej
  • 5 dkg vaj
  • ketchup, sĂł

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A halfilét tejben beáztatjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
  2. A fentiekben előkészített gombát kevés vajon megpároljuk.
  3. A gombát tűzálló tálba tesszük és kevés ketchuppal meglocsoljuk.
  4. Erre rakjuk a halfilét, meghintjük reszelt sajttal, majd vajdarabkákat teszünk rá.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Végül finomra vágott petrezselyemmel és paradicsomkarikával díszítjük.
  7. Köretként petrezselymes sült burgonyá és saláta illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

 423