Gombás halfilé

      Gombás halfilé

      Tűzálló tálban készült halfilé gombával nagyon finom étel ebédre és vacsorára egyaránt. Ezúttal ezt a receptet ismertetjük.

      Hozzávalók:

      • 60 kg halfilé
      • 10 dkg csiperke gomba
      • 5 dkg reszelt sajt
      • 2 db paradicsom
      • 1 csomag petrezselyem
      • kevés tej
      • 5 dkg vaj
      • ketchup, só

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A halfilét tejben beáztatjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
      2. A fentiekben előkészített gombát kevés vajon megpároljuk.
      3. A gombát tűzálló tálba tesszük és kevés ketchuppal meglocsoljuk.
      4. Erre rakjuk a halfilét, meghintjük reszelt sajttal, majd vajdarabkákat teszünk rá.
      5. Előmelegített sütőben megsütjük.
      6. Végül finomra vágott petrezselyemmel és paradicsomkarikával díszítjük.
      7. Köretként petrezselymes sült burgonyá és saláta illik hozzá.

      Jó étvágyat kívánok!

      Loading

      blank