A közkedvelt sült pisztráng kiválóan kombinálható gombás töltelékkel. Ezúttal a gombás pisztráng receptjét próbáljuk ki, ami petrezselymes rizs vagy vajas burgonyával tálalva nagyon kitűnő főétel.
Hozzávalók :
- 15 dkg gomba
- 2 db 20 dkg-os pisztráng
- 20 dkg vaj
- 4 dl tejföl
- 1 citrom
- só
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Könnyű/Közepes
Elkészítés menete:
- A pisztrángokat megtisztítjuk és besózzuk, bevagdossuk éles késsel.
- A vágásokba megfelelően előkészített, megtisztított nyers szeletelt gombát helyezünk.
- Egy nagy tepsit kikenünk vajjal és halakat erre ráfektetjük.
- Olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezután sütőbe téve állandóan saját levével locsogatjuk és pirosra sütjük.
- Tálalás előtt leöntjük tejföllel és még egyszer átforrósítjuk.
- Ízlés szerinte citromkarikával díszítjük. Köretként petrezselymes rizs vagy sós vízben fótt burgonyával tálalható.
Jó étvágyat kívánunk!