Gombával töltött pisztráng

A közkedvelt sült pisztráng kiválóan kombinálható gombás töltelékkel. Ezúttal a gombás pisztráng receptjét próbáljuk ki, ami petrezselymes rizs vagy vajas burgonyával tálalva nagyon kitűnő főétel.

Hozzávalók :

  • 15 dkg gomba
  • 2 db 20 dkg-os pisztráng
  • 20 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom
  • sĂł

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Könnyű/Közepes

Elkészítés menete:

  1. A pisztrángokat megtisztítjuk és besózzuk, bevagdossuk éles késsel.
  2. A vágásokba megfelelően előkészített, megtisztított nyers szeletelt gombát helyezünk.
  3. Egy nagy tepsit kikenünk vajjal és halakat erre ráfektetjük.
  4. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezután sütőbe téve állandóan saját levével locsogatjuk és pirosra sütjük.
  5. Tálalás előtt leöntjük tejföllel és még egyszer átforrósítjuk.
  6. Ízlés szerinte citromkarikával díszítjük. Köretként petrezselymes rizs vagy sós vízben fótt burgonyával tálalható.

Jó étvágyat kívánunk!

 288