Kőrösi gombás pecsenye

      Kőrösi gombás pecsenye recept

      Gomba és marha hátszín felhasználásával, gazdagon fűszerezett pecsenyét készíthetünk krumpli vagy tészta körettel. Ezúttal a kőrösi gombás pecsenye receptjét készítettük el saját ízlésünk szerint.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 80 dkg marha hátszín
      • 20 dkg csiperkegomba
      • 15 dkg vöröshagyma
      • 8 dkg zsír
      • 1 evÅ‘kanál pirospaprika
      • só, Å‘rölt feketebors
      • kakukkfű
      • borókabogyó
      • 1 csokor petrezselyem
      • 2 evÅ‘kanál paradicsompüré

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.
      2. A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, széleit kissé bevagdossuk.
      3. A hússzeleteket kevés zsíron mindkét oldalukon kissé megpirítjuk, azután félretesszük.Â
      4. A felaprított vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, s az egészet puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük.
      5. Félrehúzzuk picit, majd megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét és feleresztjük egy kevés vízzel.
      6. Ráhelyezzük a hússzeleteket, apróra vágott petrezselyemmel, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
      7. Burgonyával vagy tészta körettel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank