Kőrösi gombás pecsenye
Gomba Ă©s marha hátszĂn felhasználásával, gazdagon fűszerezett pecsenyĂ©t kĂ©szĂthetĂĽnk krumpli vagy tĂ©szta körettel. EzĂşttal a kĹ‘rösi gombás pecsenye receptjĂ©t kĂ©szĂtettĂĽk el saját ĂzlĂ©sĂĽnk szerint.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg marha hátszĂn
- 20 dkg csiperkegomba
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zsĂr
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, őrölt feketebors
- kakukkfű
- borĂłkabogyĂł
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsompüré
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A vöröshagymát Ă©s a petrezselymet aprĂłra vágjuk. A gombát megtisztĂtjuk Ă©s vĂ©konyan felszeleteljĂĽk.
- A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, széleit kissé bevagdossuk.
- A hĂşsszeleteket kevĂ©s zsĂron mindkĂ©t oldalukon kissĂ© megpirĂtjuk, azután fĂ©lretesszĂĽk.Â
- A felaprĂtott vöröshagymát zsĂron ĂĽvegesre pirĂtjuk, hozzáadjuk a gombát, s az egĂ©szet puhára pároljuk, vĂ©gĂĽl zsĂrjára sĂĽtjĂĽk.
- FĂ©lrehĂşzzuk picit, majd megszĂłrjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsompĂĽrĂ©t Ă©s feleresztjĂĽk egy kevĂ©s vĂzzel.
- Ráhelyezzük a hússzeleteket, apróra vágott petrezselyemmel, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Burgonyával vagy tészta körettel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
271