Gomba és marha hátszÃn felhasználásával, gazdagon fűszerezett pecsenyét készÃthetünk krumpli vagy tészta körettel. Ezúttal a kÅ‘rösi gombás pecsenye receptjét készÃtettük el saját Ãzlésünk szerint.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg marha hátszÃn
- 20 dkg csiperkegomba
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg zsÃr
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, őrölt feketebors
- kakukkfű
- borókabogyó
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál paradicsompüré
ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkészÃtés menete:
- A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megtisztÃtjuk és vékonyan felszeleteljük.
- A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, széleit kissé bevagdossuk.
- A hússzeleteket kevés zsÃron mindkét oldalukon kissé megpirÃtjuk, azután félretesszük.Â
- A felaprÃtott vöröshagymát zsÃron üvegesre pirÃtjuk, hozzáadjuk a gombát, s az egészet puhára pároljuk, végül zsÃrjára sütjük.
- Félrehúzzuk picit, majd megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét és feleresztjük egy kevés vÃzzel.
- Ráhelyezzük a hússzeleteket, apróra vágott petrezselyemmel, kakukkfűvel, borókabogyóval fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Burgonyával vagy tészta körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kÃvánunk!