Petrezselymes gombamártás recept

      Petrezselymes gombamártás recept

      Fedezd fel a petrezselymes gombamártás mennyei ízvilágát és tudd meg, hogyan készíthetsz tökéletesen krémes és illatos mártást, amely garantáltan feldobja a hétköznapi fogásokat és sült húsokat. Egyszerű recepttel és gyors elkészítési idővel a család kedvence lesz. Próbáld ki és fogadd az elismeréseket!
      Hozzávalók: (3 személyre)

      • 30 dkg csiperkegomba
      • 2 dl főzőtejszín
      • 1 kanál finomliszt
      • ízlés szerint só
      • ízlés szerint bors
      • 1 db vöröshagyma vagy lilahagyma
      • egy csokor petrezselyem apróra vágva

      Elkészítési idő:45 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Hagymát apró kockára vágjuk és étolajon megtiszteljük
      2. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd rárakjuk a dinsztelt hagymára.
      3. Tovább dinszteljük ezután sózzuk és borsozzuk, majd az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk.
      4. Lisztet és főzőtejszínt összekeverjük a gombához adjuk addig főzzük míg besűrűsödik.
      5. A petrezselymes gombamártáshoz adhatunk tésztát, bulgurt vagy rizst. A mártás kiváló sült húsokhoz és párolt zöldségekhez egyaránt. Grill ételek jó kiegészítőjeként is ajánljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük