Fedezd fel a petrezselymes gombamártás mennyei ízvilágát és tudd meg, hogyan készíthetsz tökéletesen krémes és illatos mártást, amely garantáltan feldobja a hétköznapi fogásokat és sült húsokat. Egyszerű recepttel és gyors elkészítési idővel a család kedvence lesz. Próbáld ki és fogadd az elismeréseket!
Hozzávalók: (3 személyre)
- 30 dkg csiperkegomba
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál finomliszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 db vöröshagyma vagy lilahagyma
- egy csokor petrezselyem apróra vágva
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- Hagymát apró kockára vágjuk és étolajon megtiszteljük
- A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd rárakjuk a dinsztelt hagymára.
- Tovább dinszteljük ezután sózzuk és borsozzuk, majd az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk.
- Lisztet és főzőtejszínt összekeverjük a gombához adjuk addig főzzük míg besűrűsödik.
- A petrezselymes gombamártáshoz adhatunk tésztát, bulgurt vagy rizst. A mártás kiváló sült húsokhoz és párolt zöldségekhez egyaránt. Grill ételek jó kiegészítőjeként is ajánljuk.
Jó étvágyat kívánunk!