Csopaki pecsenye

A csopaki pecsenye, zöldpaprikával, gombával, zöldborsóval és zöldbabbal igazi kedvenc a családban. Könnyen elkészíthető mégis nagyon finom rizzsel és különféle zöldségekkel egyaránt. Lássuk is a receptjét!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 5 dkg fĂĽstölt hĂşsos szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • 5 dkg gomba
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 dl paradicsom
  • 0.5 dl olaj
  • 2 evĹ‘kanál zöldborsĂł
  • 2 evĹ‘kanál zöldbab
  • sĂł, Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom. A gombát megtisztítom és felaprítom.
  2. A paradicsomot és paprikát apró kockákra vágom, valamint a csirkemellet is kockára szeletelem.
  3. A szalonnát üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott hús és kb. 15-20 percig párolom.
  4. Ezek után hozzáadom a gombát a paprikát, a paradicsomot, valamint az apróra tört fokhagymát
  5. Végül a zöldborsót és a zöldbabot teszek hozzá és az egészet készre főzöm.
  6. Petrezselymes rizzsel melegen tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!

 1,105