A csopaki pecsenye, zöldpaprikával, gombával, zöldborsóval és zöldbabbal igazi kedvenc a családban. Könnyen elkészíthető mégis nagyon finom rizzsel és különféle zöldségekkel egyaránt. Lássuk is a receptjét!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 5 dkg füstölt húsos szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell
- 5 dkg gomba
- 1 db zöldpaprika
- 1 dl paradicsom
- 0.5 dl olaj
- 2 evőkanál zöldborsó
- 2 evőkanál zöldbab
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom. A gombát megtisztítom és felaprítom.
- A paradicsomot és paprikát apró kockákra vágom, valamint a csirkemellet is kockára szeletelem.
- A szalonnát üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott hús és kb. 15-20 percig párolom.
- Ezek után hozzáadom a gombát a paprikát, a paradicsomot, valamint az apróra tört fokhagymát
- Végül a zöldborsót és a zöldbabot teszek hozzá és az egészet készre főzöm.
- Petrezselymes rizzsel melegen tálalom.
Jó étvágyat kívánunk!