Csopaki pecsenye

      Csopaki pecsenye receptje

      A csopaki pecsenye, zöldpaprikával, gombával, zöldborsóval és zöldbabbal igazi kedvenc a családban. Könnyen elkészíthető mégis nagyon finom rizzsel és különféle zöldségekkel egyaránt. Lássuk is a receptjét!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 5 dkg füstölt húsos szalonna
      • 1 közepes fej vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 50 dkg csirkemell
      • 5 dkg gomba
      • 1 db zöldpaprika
      • 1 dl paradicsom
      • 0.5 dl olaj
      • 2 evőkanál zöldborsó
      • 2 evőkanál zöldbab
      • só, őrölt bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágom. A gombát megtisztítom és felaprítom.
      2. A paradicsomot és paprikát apró kockákra vágom, valamint a csirkemellet is kockára szeletelem.
      3. A szalonnát üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát és a kockákra vágott hús és kb. 15-20 percig párolom.
      4. Ezek után hozzáadom a gombát a paprikát, a paradicsomot, valamint az apróra tört fokhagymát
      5. Végül a zöldborsót és a zöldbabot teszek hozzá és az egészet készre főzöm.
      6. Petrezselymes rizzsel melegen tálalom.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank