A mai hétvégére karajt készítünk gombás-májas töltelékkel. A két oldalán megsütött karajt jól kiegészíti a gombás és sertésmájas töltelék, mely friss salátával és bármely körettel tálalva nagyon közkedvelt a család körében. Nézzük is miként készül!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 1 kg sertéskaraj
  • 6 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 2 evőkanál sertésmájkrém (1 db sertésmájkrém konzerv)
  • 10 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 2 dl tej
  • só és őrölt bors
  • ételízesítő
  • 1 kávéskanál étolaj
  • petrezselyem

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A szeletekre vágott karajt kiklopfoljuk, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró étolajon mindkét oldalát kicsit megpirítjuk. Ha kész van, félretesszük.
  2. Az előkészített 3 db tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a  tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez. Kevés borsot adunk hozzá és csomómentes masszává keverjük.
  3. Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, hozzáadjuk a sertésmájkrémet és a megtisztított felaprított csiperkegombát. Ráöntjük a 3 db nyers tojást és masszává keverjük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  4. A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük. Ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 °C -on készre sütjük.
  6. Friss salátával, tört krumplival vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading