A mai hétvégére karajt készítünk gombás-májas töltelékkel. A két oldalán megsütött karajt jól kiegészíti a gombás és sertésmájas töltelék, mely friss salátával és bármely körettel tálalva nagyon közkedvelt a család körében. Nézzük is miként készül!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 1 kg sertéskaraj
- 6 db tojás
- 3 db zsemle
- 2 evőkanál sertésmájkrém (1 db sertésmájkrém konzerv)
- 10 dkg szeletelt csiperkegomba
- 2 dl tej
- só és őrölt bors
- ételízesítő
- 1 kávéskanál étolaj
- petrezselyem
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A szeletekre vágott karajt kiklopfoljuk, meghintjük sóval, ételízesítővel, majd forró étolajon mindkét oldalát kicsit megpirítjuk. Ha kész van, félretesszük.
- Az előkészített 3 db tojást megfőzünk. Tejbe áztatjuk a zsemlét. A főtt tojásokat apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott és kicsavart zsemlékhez. Kevés borsot adunk hozzá és csomómentes masszává keverjük.
- Kevés olajon megdinszteljük a petrezselymet, hozzáadjuk a sertésmájkrémet és a megtisztított felaprított csiperkegombát. Ráöntjük a 3 db nyers tojást és masszává keverjük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
- A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük. Ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük.
- Előmelegített sütőben 180 °C -on készre sütjük.
- Friss salátával, tört krumplival vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!