Gombás-májas rakott karaj
A mai hĂ©tvĂ©gĂ©re karajt kĂ©szĂtĂĽnk gombás-májas töltelĂ©kkel. A kĂ©t oldalán megsĂĽtött karajt jĂłl kiegĂ©szĂti a gombás Ă©s sertĂ©smájas töltelĂ©k, mely friss salátával Ă©s bármely körettel tálalva nagyon közkedvelt a család körĂ©ben. NĂ©zzĂĽk is mikĂ©nt kĂ©szĂĽl!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg sertéskaraj
- 6 db tojás
- 3 db zsemle
- 2 evőkanál sertésmájkrém (1 db sertésmájkrém konzerv)
- 10 dkg szeletelt csiperkegomba
- 2 dl tej
- só és őrölt bors
- Ă©telĂzesĂtĹ‘
- 1 kávéskanál étolaj
- petrezselyem
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 90 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A szeletekre vágott karajt kiklopfoljuk, meghintjĂĽk sĂłval, Ă©telĂzesĂtĹ‘vel, majd forró étolajon mindkĂ©t oldalát kicsit megpirĂtjuk. Ha kĂ©sz van, fĂ©lretesszĂĽk.
- Az elĹ‘kĂ©szĂtett 3 db tojást megfĹ‘zĂĽnk. Tejbe áztatjuk a zsemlĂ©t. A fĹ‘tt tojásokat aprĂłra vágjuk, majd hozzáadjuk a tejbe áztatott Ă©s kicsavart zsemlĂ©khez. KevĂ©s borsot adunk hozzá Ă©s csomĂłmentes masszává keverjĂĽk.
- KevĂ©s olajon megdinszteljĂĽk a petrezselymet, hozzáadjuk a sertĂ©smájkrĂ©met Ă©s a megtisztĂtott felaprĂtott csiperkegombát. RáöntjĂĽk a 3 db nyers tojást Ă©s masszává keverjĂĽk. ĂŤzlĂ©s szerint sĂłval Ă©s borssal ĂzesĂtjĂĽk.
- A húsok felét egy tepsi aljára fektetjük, majd a massza felét rákenjük. Ezután a húsok másik felét ráhelyezzük, végül a maradék masszával befedjük, és a hús sütésénél keletkezett levet ráöntjük.
- ElĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben 180 °C -on kĂ©szre sĂĽtjĂĽk.
- Friss salátával, tört krumplival vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
124