Gombás lecsó

A lecsó egy nagyon népszerű, könnyű és finom étel, amit bármelyik évszakban könnyen elkészíthetünk. Ma egy egyszerű gombás lecsó recepttel ismertetjük meg a kedves Olvasót.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 1 csipet sĂł
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 csipet Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1 kg zöldpaprika
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 30 dkg csiperkegomba (laskagomba is megfelel)
  • 2 kanál Ĺ‘rölt pirospaprika
  • 1 csipet Ă©telĂ­zesĂ­tĹ‘
  • 10 dkg sertĂ©sszalonna
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítés menete:

  1. A szalonnazsíron megfuttatjuk a hagymát.
  2. Beletesszük az előkészített gombát, majd 2 kanál őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  3. Kissé megsózzuk, majd fedő alatt, saját levében addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
  4. Hozzáadjuk a felvágott zöldpaprikát és így főzzük tovább néhány percig.
  5. Betesszük felszeletelt paradicsomot, sózzuk, ételízesítőt teszünk bele. Ízlés szerint 2-3 fokhagymát nyomunk az ételbe.
  6. Kis lángon főzzük, míg megsűrűsödik. Ízlés szerint natúr formában vagy rizzsel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 363