Gombás marhaszelet

      Gombás marhaszelet recept

      Szeretnéd elsajátítani a finom gombás marhaszeletreceptjét, akkor kattints receptünkhöz! Ha készítenél egy ínycsiklandó ebédet vagy vacsorát, a gombás marhaszelet ideális választás. A gombás marhahús egy ízletes és laktató étel, amely könnyen elkészíthető hétköznapokra és különleges alkalmakra is. A marhaszelettökéletesen harmonizál a gombaszósz egyedi ízével. Próbáld ki ezt az egyedi magyaros receptet, hogy élvezhesd a gombás marhahús gazdag ízvilágát!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 80 dkg marhahús
      • 15 dkg csiperkegomba (megtisztítva és felszeletelve)
      • 1 fej vöröshagyma (apróra vágott)
      • 1 csokor petrezselyem (apróra vágott)
      • 1,5 kanál tejföl
      • só és őrölt fekete bors
      • liszt
      • napraforgó étolaj

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Először készítsük elő az összetevőket: A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a vöröshagymát és a petrezselymet vágjuk apróra.
      2. A marhahúst háromszor megdaráljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      3. Ezután jól összegyúrjuk és kis gombócokat szaggatunk belőle, majd tenyerünkkel szeletekre lapítjuk.
      4. Az így elkészült marhaszeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
      5. A hússütésből megmaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát halványra pirítjuk.
      6. Majd ezután rátesszük a megmosott és szintén felszeletelt csiperkegombát és ezután megszórjuk egy csokor apróra vágott petrezselyemmel, végül pedig szórjuk meg egy evőkanál liszttel.
      7. Eresszük fel kevés vízzel, majd tegyük bele a kisült marhahússzeleteket.
      8. Kis lángon puhára pároljuk, majd tálalás előtt tegyünk bele másfél kanál tejfölt, amivel behabarjuk.
      9. Frissen tálaljuk. Köretként petrezselymes zöldséges párolt rizst ajánlunk hozzá.

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük