Szeretnéd elsajátítani a finom gombás marhaszeletreceptjét, akkor kattints receptünkhöz! Ha készítenél egy ínycsiklandó ebédet vagy vacsorát, a gombás marhaszelet ideális választás. A gombás marhahús egy ízletes és laktató étel, amely könnyen elkészíthető hétköznapokra és különleges alkalmakra is. A marhaszelettökéletesen harmonizál a gombaszósz egyedi ízével. Próbáld ki ezt az egyedi magyaros receptet, hogy élvezhesd a gombás marhahús gazdag ízvilágát!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 80 dkg marhahús
- 15 dkg csiperkegomba (megtisztítva és felszeletelve)
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágott)
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágott)
- 1,5 kanál tejföl
- só és őrölt fekete bors
- liszt
- napraforgó étolaj
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Először készítsük elő az összetevőket: A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a vöröshagymát és a petrezselymet vágjuk apróra.
- A marhahúst háromszor megdaráljuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Ezután jól összegyúrjuk és kis gombócokat szaggatunk belőle, majd tenyerünkkel szeletekre lapítjuk.
- Az így elkészült marhaszeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
- A hússütésből megmaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát halványra pirítjuk.
- Majd ezután rátesszük a megmosott és szintén felszeletelt csiperkegombát és ezután megszórjuk egy csokor apróra vágott petrezselyemmel, végül pedig szórjuk meg egy evőkanál liszttel.
- Eresszük fel kevés vízzel, majd tegyük bele a kisült marhahússzeleteket.
- Kis lángon puhára pároljuk, majd tálalás előtt tegyünk bele másfél kanál tejfölt, amivel behabarjuk.
- Frissen tálaljuk. Köretként petrezselymes zöldséges párolt rizst ajánlunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!