Gombás melegszendvics

Nagyon finom vendégváró étel a házi gombakrémből készült melegszendvics. A gombakrém ráadásul hűtőben könnyen el tudjuk tenni későbbi felhasználásra. Garantált siker, de lássuk mik a hozzávalók és hogyan kell elkészíteni.

Hozzávalók: (kb. 10-12 melegszendvicshez)

  • 30 dkg gomba (ajánlott: csiperke gomba)
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj v. Ă©tolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál sĂł
  • Ă­zlĂ©s szerint Ĺ‘rölt fekete bors
  • tej
  • liszt
  • petrezselyem
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézségi szint: könnyű

Elkészítés menete:

  1. Előkészületként a mossuk meg, tisztítsuk meg a gombát és reszelőn leszereljük apróra. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra
  2. A két fej apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg az olívaolajon.
  3. Adjuk hozzá a 30 dkg lereszelt gombát, ízesítsük sóval és ízlés szerint őrölt feketeborssal.
  4. Főzzük a gombát forrásig, sok levet fog ereszteni.
  5. Szórjunk lisztet, épp annyit, hogy a tetejét ellepje. Lassan, alacsonyabb lángon dolgozzuk el.
  6. Fokozatosan és lassan, alacsony tűz mellett adjuk hozzá a tejet.
  7. A folyamatos kevergetés mellett, akkor vagyunk kész mikor a galuska-állagot elérjük. Pihentessük a krémet és tegyük bele a felaprított petrezselymet. (A gombakrém a hűtőben is sokáig eláll, tehát később is fel tudjuk használni)
  8. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, helyezzük rá a gombakrémmel megkent kenyérszeletek. Tetejére tegyünk reszelt sajtot. 180 °C-on légkeverés mellett sütőben kb. 10 perc alatt elkészül.

Jó étvágyat kívánunk!

 371