
Nagyon finom vendégváró étel a házi gombakrémből készült melegszendvics. A gombakrém ráadásul hűtőben könnyen el tudjuk tenni későbbi felhasználásra. Garantált siker, de lássuk mik a hozzávalók és hogyan kell elkészíteni.
Hozzávalók: (kb. 10-12 melegszendvicshez)
- 30 dkg gomba (ajánlott: csiperke gomba)
- 2 evőkanál olívaolaj v. étolaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- tej
- liszt
- petrezselyem
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:25-30 perc
Nehézségi szint:könnyű
Elkészítés menete:
- Előkészületként a mossuk meg, tisztítsuk meg a gombát és reszelőn leszereljük apróra. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra
- A két fej apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg az olívaolajon.
- Adjuk hozzá a 30 dkg lereszelt gombát, ízesítsük sóval és ízlés szerint őrölt feketeborssal.
- Főzzük a gombát forrásig, sok levet fog ereszteni.
- Szórjunk lisztet, épp annyit, hogy a tetejét ellepje. Lassan, alacsonyabb lángon dolgozzuk el.
- Fokozatosan és lassan, alacsony tűz mellett adjuk hozzá a tejet.
- A folyamatos kevergetés mellett, akkor vagyunk kész mikor a galuska-állagot elérjük. Pihentessük a krémet és tegyük bele a felaprított petrezselymet. (A gombakrém a hűtőben is sokáig eláll, tehát később is fel tudjuk használni)
- Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, helyezzük rá a gombakrémmel megkent kenyérszeletek. Tetejére tegyünk reszelt sajtot. 180 °C-on légkeverés mellett sütőben kb. 10 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat kívánunk!