Gombás melegszendvics

      Gombás melegszendvics

      Nagyon finom vendégváró étel a házi gombakrémből készült melegszendvics. A gombakrém ráadásul hűtőben könnyen el tudjuk tenni későbbi felhasználásra. Garantált siker, de lássuk mik a hozzávalók és hogyan kell elkészíteni.

      Hozzávalók: (kb. 10-12 melegszendvicshez)

      • 30 dkg gomba (ajánlott: csiperke gomba)
      • 2 evőkanál olívaolaj v. étolaj
      • 2 közepes fej vöröshagyma
      • 2 teáskanál só
      • ízlés szerint őrölt fekete bors
      • tej
      • liszt
      • petrezselyem
      • 20 dkg reszelt sajt

      Elkészítési idő:25-30 perc
      Nehézségi szint:könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Előkészületként a mossuk meg, tisztítsuk meg a gombát és reszelőn leszereljük apróra. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra
      2. A két fej apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg az olívaolajon.
      3. Adjuk hozzá a 30 dkg lereszelt gombát, ízesítsük sóval és ízlés szerint őrölt feketeborssal.
      4. Főzzük a gombát forrásig, sok levet fog ereszteni.
      5. Szórjunk lisztet, épp annyit, hogy a tetejét ellepje. Lassan, alacsonyabb lángon dolgozzuk el.
      6. Fokozatosan és lassan, alacsony tűz mellett adjuk hozzá a tejet.
      7. A folyamatos kevergetés mellett, akkor vagyunk kész mikor a galuska-állagot elérjük. Pihentessük a krémet és tegyük bele a felaprított petrezselymet. (A gombakrém a hűtőben is sokáig eláll, tehát később is fel tudjuk használni)
      8. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, helyezzük rá a gombakrémmel megkent kenyérszeletek. Tetejére tegyünk reszelt sajtot. 180 °C-on légkeverés mellett sütőben kb. 10 perc alatt elkészül.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank