Gombás-sonkás sült puliszka recept

      Gombás-sonkás puliszka

      A gombás-sonkás puliszka igazi ínyenc fogás, amely egyszerre laktató és ízletes. A krémes puliszka tökéletes alapja a pirított gombával és füstölt sonkával gazdagított feltétnek. Ez a hagyományos erdélyi étel modern csavarral kiváló választás ebédre vagy vacsorára.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 2 dl tejszín
      • 25 dkg gomba
      • 20 dkg kukoricaliszt
      • 15 dkg fÅ‘tt-füstölt sonka
      • 5 dkg vaj (laktózmentes)
      • 20 dkg sajt (laktózmentes)
      • 2 fej vöröshagyma
      • étolaj
      • só
      • Å‘rölt fekete bors
      • petrezselyem

      Elkészítés menete:

      1. Lábosban 5 dl vízben keverjük a kukoricalisztet, és állandó kevergetés mellett megfőzzük.
      2. Sózzuk, borsozzuk, és sűrű kását készítünk belőle. Amíg forró, hozzákeverjük a vajat és 10 dkg reszelt sajtot. Félretesszük és kihűtjük.
      3. Az apróra vágott hagymát az olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal.Â
      4. Megkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk vágott petrezselyemmel és összeforraljuk.
      5. Kiolajozott tepsibe helyezzük a kanállal kiszaggatott kukoricakását, meglocsoljuk a gombás-sonkás tejszínes raguval, megszórjuk sajttal.
      6. Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 10-15 perc alatt összesütjük.

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük