
A gombás-sonkás puliszka igazi Ãnyenc fogás, amely egyszerre laktató és Ãzletes. A krémes puliszka tökéletes alapja a pirÃtott gombával és füstölt sonkával gazdagÃtott feltétnek. Ez a hagyományos erdélyi étel modern csavarral kiváló választás ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 2 dl tejszÃn
- 25 dkg gomba
- 20 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg főtt-füstölt sonka
- 5 dkg vaj (laktózmentes)
- 20 dkg sajt (laktózmentes)
- 2 fej vöröshagyma
- étolaj
- só
- őrölt fekete bors
- petrezselyem
Nehézségi fok: Közepes
ElkészÃtési idÅ‘:60 perc
ElkészÃtés menete:
- Lábosban 5 dl vÃzben keverjük a kukoricalisztet, és állandó kevergetés mellett megfÅ‘zzük.
- Sózzuk, borsozzuk, és sűrű kását készÃtünk belÅ‘le. AmÃg forró, hozzákeverjük a vajat és 10 dkg reszelt sajtot. Félretesszük és kihűtjük.
- Az apróra vágott hagymát az olajon néhány percig pirÃtjuk, hozzáadjuk a felaprÃtott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal.Â
- Megkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Hozzáöntjük a tejszÃnt, megszórjuk vágott petrezselyemmel és összeforraljuk.
- Kiolajozott tepsibe helyezzük a kanállal kiszaggatott kukoricakását, meglocsoljuk a gombás-sonkás tejszÃnes raguval, megszórjuk sajttal.
- ElÅ‘melegÃtett 200 °C-os sütÅ‘ben kb. 10-15 perc alatt összesütjük.
Jó étvágyat kÃvánunk!