Bakonyi hĂşsgombĂłc

Nagyon jó receptajánlat ebédre egy gombás sertés darálthúsos étel, a bakonyi húsgombóc. Nagyon finom és szaftos húsétel gombás szósszal, amit 1 óra alatt kész is van. Lássuk is hogyan készül.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 evĹ‘kanál napraforgĂł olaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl leves alaplĂ©
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál finomliszt
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 1 evĹ‘kanál szárĂ­tott petrezselyem

HĂşsgombĂłchoz:

  • 25 dkg darált sertĂ©shĂşs
  • 1 db tojás
  • 2 evĹ‘kanál zsemlemorzsa
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 55 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
  2. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel.
  4. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, 25 percig főzzük.
  5. A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.
  6. Nokedlivel vagy tört burgonyával tálalva az igazi.

Jó étvágyat kívánunk!

 515