Bakonyi húsgombóc

      Bakonyi húsgombóc nokedlivel

      Nagyon jó receptajánlat ebédre egy gombás sertés darálthúsos étel, a bakonyi húsgombóc. Nagyon finom és szaftos húsétel gombás szósszal, amit 1 óra alatt kész is van. Lássuk is hogyan készül.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 2 evőkanál napraforgó olaj
      • 1 db közepes vöröshagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 20 dkg gomba
      • 1 teáskanál fűszerpaprika
      • 2 dl leves alaplé
      • 1,5 dl tejföl
      • 1 evőkanál finomliszt
      • só ízlés szerint
      • őrölt bors ízlés szerint
      • 1 evőkanál szárított petrezselyem

      Húsgombóchoz:

      • 25 dkg darált sertéshús
      • 1 db tojás
      • 2 evőkanál zsemlemorzsa
      • só ízlés szerint
      • őrölt bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 55 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk.
      2. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
      3. A forró olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, további 3-4 percig sütjük, megszórjuk a paprikával, elkavarjuk, felöntjük a levessel.
      4. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, hozzáadjuk a húsgombócokat, lefedve, alacsony hőmérsékleten, néha megkavargatva, 25 percig főzzük.
      5. A tejfölt simára kavarjuk a liszttel. Ráöntjük a húsgombócokra, elkavarjuk, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet.
      6. Nokedlivel vagy tört burgonyával tálalva az igazi.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank