Pataházi szelet vegyes körettel
Egy nagyon finom gombás töltelĂ©kes rántott sertĂ©skarajt kĂ©szĂtĂĽnk, a pataházi szeletet. Nagyon finom gombás-sertĂ©shĂşsos Ă©tel, amelyet vegyeskörettel tálalunk. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl a pataházi sertĂ©sszelet.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 szeletnyi sertéskaraj
- Ă©telĂzesĂtĹ‘
A töltelékhez:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- só és őrült fehérbors
- 10 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- liszt
- liszt, tojás, zsemlemorzsa, Ă©tolaj ( a panĂrozáshoz)
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 70 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A hĂşst vĂ©konyra kiklopfoljuk Ă©s mind kĂ©t oldalát bedörzsöljĂĽk Ă©telĂzesĂtĹ‘vel, fĂ©lretesszĂĽk.
- A töltelĂ©khez egy teflon edĂ©nyben vajat melegĂtsĂĽnk, megfonnyasztjuk benne az aprĂtott vöröshagymát.
- Ezután hozzátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor majdnem kĂ©sz, Ă©s mĂ©g a levĂ©t se fĹ‘tte el, kĂ©szĂtsĂĽnk rántást vaj Ă©s liszt felhasználásával.
- Amikor berántottuk, üssünk bele 1 tojás sárgáját. Amikor besűrűsödött, készen is van. Ez lesz a sertéskaraj tölteléke.
- Félbehajtjuk a húst, két oldalát összetűzzük húspálcikákkal, és a nyitott oldalán megtöltjük bőségesen a gombás szósszal.
- TűzzĂĽk össze a hĂşst Ă©s panĂrozzuk be szokásos mĂłdon. Mártogassuk a szeleteket lisztbe, felvert tojásba Ă©s zsemlemorzsába.
- Forró étolajban kisütjük a töltött karajszeleteket.
- Frissen tálaljuk párolt rizzsel és sült hasábburgonyával. Ízlés szerint savanyúságot is fogyaszthatunk mellé.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
177