Egy nagyon finom gombás töltelékes rántott sertéskarajt készítünk, a pataházi szeletet. Nagyon finom gombás-sertéshúsos étel, amelyet vegyeskörettel tálalunk. Lássuk is hogyan készül a pataházi sertésszelet.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 4 szeletnyi sertéskaraj
- ételízesítő
A töltelékhez:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- só és őrült fehérbors
- 10 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- liszt
- liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj ( a panírozáshoz)
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A húst vékonyra kiklopfoljuk és mind két oldalát bedörzsöljük ételízesítővel, félretesszük.
- A töltelékhez egy teflon edényben vajat melegítsünk, megfonnyasztjuk benne az aprított vöröshagymát.
- Ezután hozzátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
- Amikor majdnem kész, és még a levét se főtte el, készítsünk rántást vaj és liszt felhasználásával.
- Amikor berántottuk, üssünk bele 1 tojás sárgáját. Amikor besűrűsödött, készen is van. Ez lesz a sertéskaraj tölteléke.
- Félbehajtjuk a húst, két oldalát összetűzzük húspálcikákkal, és a nyitott oldalán megtöltjük bőségesen a gombás szósszal.
- Tűzzük össze a húst és panírozzuk be szokásos módon. Mártogassuk a szeleteket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.
- Forró étolajban kisütjük a töltött karajszeleteket.
- Frissen tálaljuk párolt rizzsel és sült hasábburgonyával. Ízlés szerint savanyúságot is fogyaszthatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk!