Pataházi szelet vegyes körettel

      Pataházi szelet vegyeskörettel recept

      Egy nagyon finom gombás töltelékes rántott sertéskarajt készítünk, a pataházi szeletet. Nagyon finom gombás-sertéshúsos étel, amelyet vegyeskörettel tálalunk. Lássuk is hogyan készül a pataházi sertésszelet.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 4 szeletnyi sertéskaraj
      • ételízesítő

      A töltelékhez:

      • 25 dkg csiperkegomba
      • 1 kis fej vöröshagyma
      • só és őrült fehérbors
      • 10 dkg vaj
      • 1 tojás sárgája
      • liszt
      • liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj ( a panírozáshoz)

      Elkészítési idő: 70 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A húst vékonyra kiklopfoljuk és mind két oldalát bedörzsöljük ételízesítővel, félretesszük.
      2. A töltelékhez egy teflon edényben vajat melegítsünk, megfonnyasztjuk benne az aprított vöröshagymát.
      3. Ezután hozzátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
      4. Amikor majdnem kész, és még a levét se főtte el, készítsünk rántást vaj és liszt felhasználásával.
      5. Amikor berántottuk, üssünk bele 1 tojás sárgáját. Amikor besűrűsödött, készen is van. Ez lesz a sertéskaraj tölteléke.
      6. Félbehajtjuk a húst, két oldalát összetűzzük húspálcikákkal, és a nyitott oldalán megtöltjük bőségesen a gombás szósszal.
      7. Tűzzük össze a húst és panírozzuk be szokásos módon. Mártogassuk a szeleteket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.
      8. Forró étolajban kisütjük a töltött karajszeleteket.
      9. Frissen tálaljuk párolt rizzsel és sült hasábburgonyával. Ízlés szerint savanyúságot is fogyaszthatunk mellé.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank