A mai receptünk egy nagyon egyszerű levestészta felhasználásával készült sonkával, gombával és sajttal töltött tekercs. A gombás-sonkás-sajtos tekercs kiváló akár gulyásleves mellé, de önmagában is nagyon finom sütemény. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 1 csomag leveles tészta (40 dkg)
- 25 dkg gomba
- 20 dkg szeletelt sajt
- 20 dkg szeletelt gépsonka
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- bors
- só
- tojás a tészta megkenéséhez
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Egyszerű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, rárakjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megsütjük, amíg a levét elforrja.
- A tésztát kisodorjuk. 2 részre osztjuk, és külön-külön megtöltjük.
- A tésztára ráhelyezzük a sonkaszeletet, majd a sajtot, végül a már kész gombát.
- Feltekerjük, sütőlemezre helyezzük mindkét tekercset, és a felvert tojással megkenjük a tetejét.
- Közepes hőfokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!