Gombás-sonkás-sajtos tekercs

A mai receptünk egy nagyon egyszerű levestészta felhasználásával készült sonkával, gombával és sajttal töltött tekercs. A gombás-sonkás-sajtos tekercs kiváló akár gulyásleves mellé, de önmagában is nagyon finom sütemény. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 csomag leveles tĂ©szta (40 dkg)
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg szeletelt sajt
  • 20 dkg szeletelt gĂ©psonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • Ă©tolaj
  • bors
  • sĂł
  • tojás a tĂ©szta megkenĂ©sĂ©hez

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Egyszerű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, rárakjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megsütjük, amíg a levét elforrja.
  3. A tésztát kisodorjuk. 2 részre osztjuk, és külön-külön megtöltjük.
  4. A tésztára ráhelyezzük a sonkaszeletet, majd a sajtot, végül a már kész gombát.
  5. Feltekerjük, sütőlemezre helyezzük mindkét tekercset, és a felvert tojással megkenjük a tetejét.
  6. Közepes hőfokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 116