Gombás-sonkás-sajtos tekercs

      Gombás sonkás sajtos tekercs recept

      A mai receptünk egy nagyon egyszerű levestészta felhasználásával készült sonkával, gombával és sajttal töltött tekercs. A gombás-sonkás-sajtos tekercs kiváló akár gulyásleves mellé, de önmagában is nagyon finom sütemény. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 1 csomag leveles tészta (40 dkg)
      • 25 dkg gomba
      • 20 dkg szeletelt sajt
      • 20 dkg szeletelt gépsonka
      • 1 fej vöröshagyma
      • étolaj
      • bors
      • tojás a tészta megkenéséhez

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Egyszerű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
      2. A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, rárakjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megsütjük, amíg a levét elforrja.
      3. A tésztát kisodorjuk. 2 részre osztjuk, és külön-külön megtöltjük.
      4. A tésztára ráhelyezzük a sonkaszeletet, majd a sajtot, végül a már kész gombát.
      5. Feltekerjük, sütőlemezre helyezzük mindkét tekercset, és a felvert tojással megkenjük a tetejét.
      6. Közepes hőfokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank