Gombás muffin

A muffin sütőben nem csak hagyományos, hanem különleges süteményeket is készíthetünk. Ilyen sós finomság a gombás muffin. Lássuk, hogyan is készül.

Hozzávalók:

  • 8 dkg barna rizs
  • 6 dkg csiperke gomba
  • fĂ©l csomĂł petrezselyem
  • fĂ©l csokor metĂ©lĹ‘hagyma
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 evĹ‘kanál sĂĽtĹ‘por
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg reszelt fĂĽstölt sajt
  • 12 dkg olvasztott margarin
  • 1 csipet sĂł
  • papĂ­rhĂĽvelyek a sĂĽtĂ©shez a muffin sĂĽtĹ‘be

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A metélőhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
  2. A barna rizst feltesszük főni.
  3. Egy nagyobb tálban a lisztet a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a főtt barna rizst. Majd beletesszük az apróra vágott gombát.
  4. Hozzáadjuk a felvert tojást, majd beletesszük a durvára reszelt sajtot.
  5. Ráöntjük a 2,5 dl tejet, ezután olvasztott margarint adunk hozzá.
  6. A felaprított petrezselymet hozzáadjuk és sózzuk.
  7. Az így kapott masszát alaposan összedolgozzuk.
  8. Előkészítjük a muffin sütőt, a masszát papírhüvellyel (3/4 részig töltjük meg a hüvelyeket) bélelt sütőbe kanalazzuk.
  9. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Sütés után 5 percig pihentetjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.

Jó étvágyat kívánunk!

 649