Gombás muffin

      Gombás muffin

      A muffin sütőben nem csak hagyományos, hanem különleges süteményeket is készíthetünk. Ilyen sós finomság a gombás muffin. Lássuk, hogyan is készül.

      Hozzávalók:

      • 8 dkg barna rizs
      • 6 dkg csiperke gomba
      • fél csomó petrezselyem
      • fél csokor metélőhagyma
      • 25 dkg finomliszt
      • 1 evőkanál sütőpor
      • 1 tojás
      • 2,5 dl tej
      • 6 dkg reszelt füstölt sajt
      • 12 dkg olvasztott margarin
      • 1 csipet só
      • papírhüvelyek a sütéshez a muffin sütőbe

      Elkészítési idő:60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A metélőhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
      2. A barna rizst feltesszük főni.
      3. Egy nagyobb tálban a lisztet a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a főtt barna rizst. Majd beletesszük az apróra vágott gombát.
      4. Hozzáadjuk a felvert tojást, majd beletesszük a durvára reszelt sajtot.
      5. Ráöntjük a 2,5 dl tejet, ezután olvasztott margarint adunk hozzá.
      6. A felaprított petrezselymet hozzáadjuk és sózzuk.
      7. Az így kapott masszát alaposan összedolgozzuk.
      8. Előkészítjük a muffin sütőt, a masszát papírhüvellyel (3/4 részig töltjük meg a hüvelyeket) bélelt sütőbe kanalazzuk.
      9. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Sütés után 5 percig pihentetjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank