A muffin sütőben nem csak hagyományos, hanem különleges süteményeket is készíthetünk. Ilyen sós finomság a gombás muffin. Lássuk, hogyan is készül.
Hozzávalók:
- 8 dkg barna rizs
- 6 dkg csiperke gomba
- fél csomó petrezselyem
- fél csokor metélőhagyma
- 25 dkg finomliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 6 dkg reszelt füstölt sajt
- 12 dkg olvasztott margarin
- 1 csipet só
- papírhüvelyek a sütéshez a muffin sütőbe
Elkészítési idő:60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A metélőhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
- A barna rizst feltesszük főni.
- Egy nagyobb tálban a lisztet a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a főtt barna rizst. Majd beletesszük az apróra vágott gombát.
- Hozzáadjuk a felvert tojást, majd beletesszük a durvára reszelt sajtot.
- Ráöntjük a 2,5 dl tejet, ezután olvasztott margarint adunk hozzá.
- A felaprított petrezselymet hozzáadjuk és sózzuk.
- Az így kapott masszát alaposan összedolgozzuk.
- Előkészítjük a muffin sütőt, a masszát papírhüvellyel (3/4 részig töltjük meg a hüvelyeket) bélelt sütőbe kanalazzuk.
- Előmelegített légkeveréses sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Sütés után 5 percig pihentetjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.
Jó étvágyat kívánunk!