Gombás szendvicskrém

Szendvicskrémből sokféle létezik a vegán zöldséges szendvicskrémtől a tonhalas,sonkás és kolbászos szendvicskrémig. Elkészíthetjük ezeket a szendvicskrémeket otthon is, ezúttal próbáljuk ki a gombás szendvicskrémet.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperke gomba vagy vargánya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomĂł petrezselyem
  • 1 kávĂ©skanál sĂł
  • 1 csipet bors
  • 2 evĹ‘kanál vaj
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj vagy olĂ­vaolaj
  • nĂ©hány csepp citromlĂ©

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát tisztítsuk meg és aprítsuk fel kis darabokra. A petrezselymet vágjuk apróra.
  2. Egy serpenyőben a 2 evőkanál étolajban pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd nyomjunk 1 db foghagymát.
  3. Rakjuk bele 2 evőkanál vajat, amit hagyjunk elolvadni.
  4. Apránként és fokozatosan adjuk hozzá a gombát, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Addig pároljuk a gombát, meg a gomba leve el nem fő és el nem kezd pirulni.
  6. Tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet és adjunk hozzá kb. 1 evőkanálnyi citromlevet.
  7. Vegyük le a tűzről és keverjük el alaposan az így kapott masszát.
  8. Tegyük a masszát egy tálba és késes turmixgéppel keverjük krémesre. Az elkészült gombakrémet tárolhatjuk hűtőszekrénybe. Kenyérre, zsemlére kenve és melegszendvicskrémként is felhasználható.


Jó étvágyat kívánunk!

 938