Gombás szendvicskrém

      Házi gombakrém

      Szendvicskrémből sokféle létezik a vegán zöldséges szendvicskrémtől a tonhalas,sonkás és kolbászos szendvicskrémig. Elkészíthetjük ezeket a szendvicskrémeket otthon is, ezúttal próbáljuk ki a gombás szendvicskrémet.

      Hozzávalók:

      • 40 dkg csiperke gomba vagy vargánya
      • 1 fej vöröshagyma
      • 1 csomó petrezselyem
      • 1 kávéskanál só
      • 1 csipet bors
      • 2 evőkanál vaj
      • 2 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
      • néhány csepp citromlé

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát tisztítsuk meg és aprítsuk fel kis darabokra. A petrezselymet vágjuk apróra.
      2. Egy serpenyőben a 2 evőkanál étolajban pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd nyomjunk 1 db foghagymát.
      3. Rakjuk bele 2 evőkanál vajat, amit hagyjunk elolvadni.
      4. Apránként és fokozatosan adjuk hozzá a gombát, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      5. Addig pároljuk a gombát, meg a gomba leve el nem fő és el nem kezd pirulni.
      6. Tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet és adjunk hozzá kb. 1 evőkanálnyi citromlevet.
      7. Vegyük le a tűzről és keverjük el alaposan az így kapott masszát.
      8. Tegyük a masszát egy tálba és késes turmixgéppel keverjük krémesre. Az elkészült gombakrémet tárolhatjuk hűtőszekrénybe. Kenyérre, zsemlére kenve és melegszendvicskrémként is felhasználható.


      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank