Szendvicskrémből sokféle létezik a vegán zöldséges szendvicskrémtől a tonhalas,sonkás és kolbászos szendvicskrémig. Elkészíthetjük ezeket a szendvicskrémeket otthon is, ezúttal próbáljuk ki a gombás szendvicskrémet.
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke gomba vagy vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyem
- 1 kávéskanál só
- 1 csipet bors
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
- néhány csepp citromlé
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát tisztítsuk meg és aprítsuk fel kis darabokra. A petrezselymet vágjuk apróra.
- Egy serpenyőben a 2 evőkanál étolajban pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd nyomjunk 1 db foghagymát.
- Rakjuk bele 2 evőkanál vajat, amit hagyjunk elolvadni.
- Apránként és fokozatosan adjuk hozzá a gombát, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Addig pároljuk a gombát, meg a gomba leve el nem fő és el nem kezd pirulni.
- Tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet és adjunk hozzá kb. 1 evőkanálnyi citromlevet.
- Vegyük le a tűzről és keverjük el alaposan az így kapott masszát.
- Tegyük a masszát egy tálba és késes turmixgéppel keverjük krémesre. Az elkészült gombakrémet tárolhatjuk hűtőszekrénybe. Kenyérre, zsemlére kenve és melegszendvicskrémként is felhasználható.
Jó étvágyat kívánunk!