Ezúttal egy nagyon egészséges diétás leves receptjét próbáljuk ki. A mozzarellás-kapros gombaleves könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul nagyon finom is. Lássuk a receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg mozzarella
- 1 csokor kapor
- 2 csipet őrölt fehérbors
- 2 evőkanál étolaj
- 30 dkg csiperkegomba
- 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- Előkészületként a zöldségeket és a gombát megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, valamint a megtisztított gombát negyedre szeljük.
- A kaprot felaprítjuk és mozzarellát sajtreszelőn lereszeljük.
- Felmelegített 2 evőkanál étolajon a hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és gombát. Sózzuk és borsozzuk és hagyjuk, hogy az összetevők megpárolódjanak.
- Ezután felöntjük kb. 6 dl vízzel és felforraljuk.
- Forrás után kevés levest kiszedünk, és elvegyítjük a tejföllel. Habarást készítünk, majd belecsurgatjuk a levesbe, ismét felforraljuk a levest.
- Ha elkészültünk megszórjuk levesünket egy kis kaporral.
- Tálaláskor a tányérra kimert levest reszelt mozzarellával szórjuk meg.
Jó étvágyatkívánunk!