Mozzarellás-kapros gombaleves

Ezúttal egy nagyon egészséges diétás leves receptjét próbáljuk ki. A mozzarellás-kapros gombaleves könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul nagyon finom is. Lássuk a receptjét.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál sĂł
  • 20 dkg sárgarĂ©pa
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 csokor kapor
  • 2 csipet Ĺ‘rölt fehĂ©rbors
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 2 dl tejföl

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Előkészületként a zöldségeket és a gombát megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, valamint a megtisztított gombát negyedre szeljük.
  2. A kaprot felaprítjuk és mozzarellát sajtreszelőn lereszeljük.
  3. Felmelegített 2 evőkanál étolajon a hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és gombát. Sózzuk és borsozzuk és hagyjuk, hogy az összetevők megpárolódjanak.
  4. Ezután felöntjük kb. 6 dl vízzel és felforraljuk.
  5. Forrás után kevés levest kiszedünk, és elvegyítjük a tejföllel. Habarást készítünk, majd belecsurgatjuk a levesbe, ismét felforraljuk a levest.
  6. Ha elkészültünk megszórjuk levesünket egy kis kaporral.
  7. Tálaláskor a tányérra kimert levest reszelt mozzarellával szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk!

 131