Mozzarellás-kapros gombaleves

      Mozarellás-kapros gombaleves recept

      Ezúttal egy nagyon egészséges diétás leves receptjét próbáljuk ki. A mozzarellás-kapros gombaleves könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ami ráadásul nagyon finom is. Lássuk a receptjét.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 2 fej vöröshagyma
      • 2 teáskanál só
      • 20 dkg sárgarépa
      • 10 dkg mozzarella
      • 1 csokor kapor
      • 2 csipet őrölt fehérbors
      • 2 evőkanál étolaj
      • 30 dkg csiperkegomba
      • 2 dl tejföl

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Előkészületként a zöldségeket és a gombát megtisztítjuk. A répát felkarikázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, valamint a megtisztított gombát negyedre szeljük.
      2. A kaprot felaprítjuk és mozzarellát sajtreszelőn lereszeljük.
      3. Felmelegített 2 evőkanál étolajon a hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és gombát. Sózzuk és borsozzuk és hagyjuk, hogy az összetevők megpárolódjanak.
      4. Ezután felöntjük kb. 6 dl vízzel és felforraljuk.
      5. Forrás után kevés levest kiszedünk, és elvegyítjük a tejföllel. Habarást készítünk, majd belecsurgatjuk a levesbe, ismét felforraljuk a levest.
      6. Ha elkészültünk megszórjuk levesünket egy kis kaporral.
      7. Tálaláskor a tányérra kimert levest reszelt mozzarellával szórjuk meg.

      Jó étvágyatkívánunk!

      Loading

      blank