Mozzarellás-kapros gombaleves
EzĂşttal egy nagyon egĂ©szsĂ©ges diĂ©tás leves receptjĂ©t prĂłbáljuk ki. A mozzarellás-kapros gombaleves könnyen Ă©s gyorsan elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©tel, ami ráadásul nagyon finom is. Lássuk a receptjĂ©t.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg mozzarella
- 1 csokor kapor
- 2 csipet őrölt fehérbors
- 2 evőkanál étolaj
- 30 dkg csiperkegomba
- 2 dl tejföl
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- ElĹ‘kĂ©szĂĽletkĂ©nt a zöldsĂ©geket Ă©s a gombát megtisztĂtjuk. A rĂ©pát felkarikázzuk, a vöröshagymát aprĂłra vágjuk, valamint a megtisztĂtott gombát negyedre szeljĂĽk.
- A kaprot felaprĂtjuk Ă©s mozzarellát sajtreszelĹ‘n lereszeljĂĽk.
- FelmelegĂtett 2 evĹ‘kanál Ă©tolajon a hagymát megpirĂtjuk. Hozzáadjuk a sárgarĂ©pát Ă©s gombát. SĂłzzuk Ă©s borsozzuk Ă©s hagyjuk, hogy az összetevĹ‘k megpárolĂłdjanak.
- Ezután felöntjĂĽk kb. 6 dl vĂzzel Ă©s felforraljuk.
- Forrás után kevĂ©s levest kiszedĂĽnk, Ă©s elvegyĂtjĂĽk a tejföllel. Habarást kĂ©szĂtĂĽnk, majd belecsurgatjuk a levesbe, ismĂ©t felforraljuk a levest.
- Ha elkészültünk megszórjuk levesünket egy kis kaporral.
- Tálaláskor a tányérra kimert levest reszelt mozzarellával szórjuk meg.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
131