Svéd gombasaláta

Friss bagettel reggelire is kiválĂł, de remek köret sĂĽlt hĂşsok mellĂ© is a svĂ©d gombasaláta. NĂ©zzĂĽk az elkĂ©szĂ­tĂ©s mĂłdját!

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 Ă©vĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 2 evĹ‘kanál paradicsompĂĽrĂ©
  • babĂ©rlevĂ©l
  • 2 citrom
  • 1 kemĂ©ny tojás
  • kakukkfű
  • sĂł

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A csiperke gombát megtisztítjuk, majd a gombát apró szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felaprózzuk.
  2. A 2 evőkanál étolajban a hagymát megpirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott gombát.
  3. A gombát puhulásig pároljuk.
  4. Hozzáadunk 2 evőkanál paradicsompürét. Sóval és babérlevéllel és kakukkfűvel ízesítjük.
  5. 1 citrom levét adunk hozzá és így pároljuk tovább egyenletes kevergetés mellett.
  6. Ha elkészült a saláta, hagyjuk kihűlni. Hidegen tálaljuk.
  7. Citromszelettel és főtt keménytojás karikákkal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 283