Gombás rakott csirke

A burgonyás rakott csirkét finomabbá tehetjük, ha gombát adunk hozzá. A gombás rakott csirke ízletes főétel az egész család számára.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • sĂł
  • 1 egĂ©sz bontott csirke
  • Ĺ‘rölt fekete bors
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • fĂ©l dl Ă©tolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál Ă©telĂ­zesĂ­tĹ‘
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
  2. A csirkét feldaraboljuk, részekre vágjuk.
  3. Egy tűzálló tálat étolajjal kikenünk.
  4. A karikákra vágott krumpli felét a tűzálló tál aljára rakjuk.
  5. A csirkedarabokat a burgonyára rakjuk és megsózzuk.
  6. A felaprított gombákat sózzuk és borsozzuk.
  7. A gombát a csirkére tesszük egyenletesen elosztva, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  8. Kevés olajat és tejfölt keverünk össze. A tejfölös elegy felét rácsorgatjuk.
  9. A krumpli másik felével betakarjuk és kevés olajjal meglocsoljuk.
  10. 1 evőkanál ételízesítőt egy kevés vízzel felforralunk, majd ezzel meglocsoljuk
  11. A tejföl másik felével meglocsoljuk.
  12. A tűzálló tálal alufóliával fedjük be és 165 °C-on légkeveréses sütőben addig sűtjük, amíg a burgonyás csirke a leve el nem fő.
  13. Ezután levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a tetejét. Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 275