Gombás rakott csirke

      Gombás rakott csirke

      A burgonyás rakott csirkét finomabbá tehetjük, ha gombát adunk hozzá. A gombás rakott csirke ízletes főétel az egész család számára.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 80 dkg burgonya
      • 1 egész bontott csirke
      • őrölt fekete bors
      • 20 dkg csiperke gomba
      • 1 csokor petrezselyem
      • fél dl étolaj
      • 2 dl tejföl
      • 1 evőkanál ételízesítő
      • étolaj

      Elkészítési idő: 70 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
      2. A csirkét feldaraboljuk, részekre vágjuk.
      3. Egy tűzálló tálat étolajjal kikenünk.
      4. A karikákra vágott krumpli felét a tűzálló tál aljára rakjuk.
      5. A csirkedarabokat a burgonyára rakjuk és megsózzuk.
      6. A felaprított gombákat sózzuk és borsozzuk.
      7. A gombát a csirkére tesszük egyenletesen elosztva, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
      8. Kevés olajat és tejfölt keverünk össze. A tejfölös elegy felét rácsorgatjuk.
      9. A krumpli másik felével betakarjuk és kevés olajjal meglocsoljuk.
      10. 1 evőkanál ételízesítőt egy kevés vízzel felforralunk, majd ezzel meglocsoljuk
      11. A tejföl másik felével meglocsoljuk.
      12. A tűzálló tálal alufóliával fedjük be és 165 °C-on légkeveréses sütőben addig sűtjük, amíg a burgonyás csirke a leve el nem fő.
      13. Ezután levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a tetejét. Tejföllel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank