A burgonyás rakott csirkét finomabbá tehetjük, ha gombát adunk hozzá. A gombás rakott csirke ízletes főétel az egész család számára.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg burgonya
- só
- 1 egész bontott csirke
- őrölt fekete bors
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál ételízesítő
- étolaj
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A burgonyát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
- A csirkét feldaraboljuk, részekre vágjuk.
- Egy tűzálló tálat étolajjal kikenünk.
- A karikákra vágott krumpli felét a tűzálló tál aljára rakjuk.
- A csirkedarabokat a burgonyára rakjuk és megsózzuk.
- A felaprított gombákat sózzuk és borsozzuk.
- A gombát a csirkére tesszük egyenletesen elosztva, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
- Kevés olajat és tejfölt keverünk össze. A tejfölös elegy felét rácsorgatjuk.
- A krumpli másik felével betakarjuk és kevés olajjal meglocsoljuk.
- 1 evőkanál ételízesítőt egy kevés vízzel felforralunk, majd ezzel meglocsoljuk
- A tejföl másik felével meglocsoljuk.
- A tűzálló tálal alufóliával fedjük be és 165 °C-on légkeveréses sütőben addig sűtjük, amíg a burgonyás csirke a leve el nem fő.
- Ezután levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a tetejét. Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!