Spenótos-gombás tészta

A finom spenótos-gombás tészta egy ízletes étel, amely tökéletes választás egy gyors és egyszerű vacsorához. A friss spenót és a gomba harmonikus kombinációja krémes és ízletes szósszal, tésztával tálalunk, és friss reszelt parmezán sajttal gazdagítunk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg masni tĂ©szta
  • sĂł
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • Ĺ‘rölt bors
  • 20 dkg bĂ©bi spenĂłt
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl habtejszĂ­n
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • friss petrezselyem

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1.  A spenótos-gombás tészta elkészítéséhez a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. 5 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a felszeletelt gombát, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a spenótot is. Az aszalt paradicsomot felaprítjuk és hozzáadjuk a spenótos gombához. Végül hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, kicsit összefonnyasztjuk, az egészet levesszük a tűzről és félre tesszük.
  3. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Hozzáöntjük a reszelt parmezánt, alaposan összekeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  4. Hozzáforgatjuk a tésztát és a gombás ragut, majd friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 426