Fedezd fel a vegetáriánus konyha egyik legfinomabb fogását: a gombás rizsgolyó receptet! Ha gyorsan elkészíthető, mégis különleges ételre vágysz, ez a recept tökéletes választás. A ropogósra sült rizsgolyók belül szaftosak, a gomba íze pedig fantasztikusan harmonizál a fűszerekkel. Ez finom fogás ideális előételként, partifalatként vagy akár főételként is megállja a helyét. Akár airfryerben, akár hagyományos sütőben készíted, az eredmény garantáltan ínycsiklandó lesz. Tálald friss salátával vagy egy fűszeres mártogatóssal a teljes élményért!

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 50 dkg csiperkegomba apróra szeletelve
  • 1 apróra vágott közepes (lila)hagyma
  • 3-4 gerezd kinyomott fokhagyma
  • 2-3 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál chiamag
  • zsemlemorzsa
  • 1 bögrényi főtt barna rizs
  • só ízlés szerint
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 kiskanál szárított majoránna
  • friss petrezselyemlevél

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Dinszteljük meg a vöröshagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombát, a fűszereket
  2. A rizshez mennyiségéhez adjuk 2x annyi vizet. A rizst főzzük addig fedő nélkül, míg elpárolog alóla a lé. Közben ne keverjük meg, mert összeragad a rizs.
  3. Keverjük össze egy tálban a kész gombát a főtt rizzsel, chiamaggal és hagyjuk kb. 10 percig állni.
  4. Keverjük hozzá a csicseriborsólisztet, az apróra vágott friss petrezselyemet és dolgozzuk össze – kissé ragacsos, formázható masszát kell kapnunk
  5. Ha nem akarna összeállni, adjunk hozzá még egy evőkanál finom búzalisztet.
  6. Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd forgassuk bele zsemlemorzsába.
  7. Süssük a golyókat aranybarnára – kb. 15 perc alatt 180 °C-os forrólevegős sütőben, de hagyományos sütőben is lehet – sütőpapírral bélelt tepsire helyve is elkészül, kb. 15-20 perc alatt.

Loading