Karácsonyi fogás: Wellington csirkemell

      Karácsonyi Wellington csirkemell

      Ha különleges ünnepi csirkemell készítésén jár a fejed, akkor a Wellington csirkemell jó választás. Ha hallottál már a wellington bélszínről, ez annak a receptnek a csirkés változata. Leveles tésztában sült csirkemell gombás töltelékkel és serrano sonkával. 

      Hozzávalók : (2 személyre)

      • 1 egész csirkemell-filé (kb. 50 dkg)
      • 50 dkg csiperke gomba
      • 6 szelet serrano sonka (szükség esetén lehet pármai vagy fekete-erdei sonka is)
      • 2 csomag leveles tészta
      • 1 db vöröshagyma
      • 1 db fokhagyma
      • 1 dl főzőtejszín
      • 1 evőkanál mustár
      • 1 db tojás sárgája
      • só, bors, kakukkfű
      • étolaj

      Elkészítési idő: 90 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. Melegíts fel 2 evőkanál olajat, és a csirkemellet süsd nagy lángon kb. 4 percig, hogy minden oldalán kérget kapjon. Ha elősütötted a csirkét vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
      2. Tisztítsd meg a gombát és szeleteld fel apróra. Aprítsd fel apróra vöröshagymát és a törd össze a fokhagymát.
      3. A maradék olajat hevítsd fel, tedd bele a felaprított vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre. Add a hagymához a fokhagymát és a gombát, és párold meg a gombát, míg össze nem esik.
      4. Fűszerezd a gombát sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel. Ha már megpuhult a gomba add hozzá a tejszínt, keverd össze, és hűtsd le.
      5. Tekerd ki a levelestésztát, úgy, hogy a papír az alján maradjon, így könnyebb lesz feltekerni.
      6. Helyezd a leveles tésztára a serrano sonka szeleteket hosszában, úgy hogy egy kicsit fedjék egymást.
      7. Kenjük a gombát a sonka tetejére.
      8. A korábban elkészített csirkemelleket kenjük meg a tetejét mustárral és tegyük a tészta, sonka és gombaágyra elejére és ha ez megvan tekerjük össze, mintha rétest göngyölítenénk.
      9. Ha kész van a felgöngyölített húsunk, akkor a tetejét kenjük meg tojás sárgájával.
      10. Az így elkészített húsokat 180 °C-ra előmelegített sütőbe tegyük be és 25-30 perc alatt süssük aranysárgára.
      11. Sütés után várjuk 10-15 percet míg kihűl és már tálalhatjuk is.
      12. Rizssel, sült burgonyával tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank