Gombás-tejszínes marharagu

A marhalábszár felhasználásával finom és kiadós főétel készíthető el. Tejszínes-gombás marharagut készítünk, ami tésztával, krumplival és zsemlegombóccal első osztályú fogás. Lássuk is a receptet.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg marhalábszár
  • 10 dkg fĂĽstölt szalonna
  • 1 db nagyobb lilahagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kĂ©t ág rozmaring
  • 1 db babĂ©rlevĂ©l
  • kakukkfű
  • pár levĂ©l bazsalikom
  • Ĺ‘rölt feketebors, sĂł
  • 4-5 dl hĂşsleves (hĂşsleves kockábĂłl)
  • 2-3 dl tejszĂ­n
  • egy kanál liszt
  • pár csepp citromlĂ©

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. Húsleveskockából 4-5 dl levest főzünk. A gombát megtisztítom és közepesen apróra vágom.
  2. A felkockázott szalonnát kiolvasztom, rádobom a feldarabolt húst és erős tűzön fehéredésig sütöm, közben borssal ízesítem.
  3. Lejjebb veszem a lángot, hozzáadom a felaprított hagymát, fokhagymát, a zöldfűszereket, sózom, felöntöm a húsleves felével és fedő alatt puhára párolom. Ha elfőné a levét, húslevessel pótolom.
  4. Ha a hús már puha, beledobom a nem túl apróra darabolt gombát és ezzel még 6-8 percig főzöm fedő nélkül. Ezalatt kissé besűrűsödik.
  5. A tejszínt a liszttel elkeverem és a ragu levét kissé besűrítem. A végén pár csepp citromlével teszem pikánsabbá.
  6. Főtt csavart tésztával, krumplival vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 444