Gombás-tejszínes marharagu

      gombás-tejszínes marharagu recept

      A marhalábszár felhasználásával finom és kiadós főétel készíthető el. Tejszínes-gombás marharagut készítünk, ami tésztával, krumplival és zsemlegombóccal első osztályú fogás. Lássuk is a receptet.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 80 dkg marhalábszár
      • 10 dkg füstölt szalonna
      • 1 db nagyobb lilahagyma
      • 50 dkg csiperkegomba
      • 3 gerezd fokhagyma
      • két ág rozmaring
      • 1 db babérlevél
      • kakukkfű
      • pár levél bazsalikom
      • őrölt feketebors, só
      • 4-5 dl húsleves (húsleves kockából)
      • 2-3 dl tejszín
      • egy kanál liszt
      • pár csepp citromlé

      Elkészítési idő: 70 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. Húsleveskockából 4-5 dl levest főzünk. A gombát megtisztítom és közepesen apróra vágom.
      2. A felkockázott szalonnát kiolvasztom, rádobom a feldarabolt húst és erős tűzön fehéredésig sütöm, közben borssal ízesítem.
      3. Lejjebb veszem a lángot, hozzáadom a felaprított hagymát, fokhagymát, a zöldfűszereket, sózom, felöntöm a húsleves felével és fedő alatt puhára párolom. Ha elfőné a levét, húslevessel pótolom.
      4. Ha a hús már puha, beledobom a nem túl apróra darabolt gombát és ezzel még 6-8 percig főzöm fedő nélkül. Ezalatt kissé besűrűsödik.
      5. A tejszínt a liszttel elkeverem és a ragu levét kissé besűrítem. A végén pár csepp citromlével teszem pikánsabbá.
      6. Főtt csavart tésztával, krumplival vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank