A marhalábszár felhasználásával finom és kiadós főétel készíthető el. Tejszínes-gombás marharagut készítünk, ami tésztával, krumplival és zsemlegombóccal első osztályú fogás. Lássuk is a receptet.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg marhalábszár
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db nagyobb lilahagyma
- 50 dkg csiperkegomba
- 3 gerezd fokhagyma
- két ág rozmaring
- 1 db babérlevél
- kakukkfű
- pár levél bazsalikom
- őrölt feketebors, só
- 4-5 dl húsleves (húsleves kockából)
- 2-3 dl tejszín
- egy kanál liszt
- pár csepp citromlé
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- Húsleveskockából 4-5 dl levest főzünk. A gombát megtisztítom és közepesen apróra vágom.
- A felkockázott szalonnát kiolvasztom, rádobom a feldarabolt húst és erős tűzön fehéredésig sütöm, közben borssal ízesítem.
- Lejjebb veszem a lángot, hozzáadom a felaprított hagymát, fokhagymát, a zöldfűszereket, sózom, felöntöm a húsleves felével és fedő alatt puhára párolom. Ha elfőné a levét, húslevessel pótolom.
- Ha a hús már puha, beledobom a nem túl apróra darabolt gombát és ezzel még 6-8 percig főzöm fedő nélkül. Ezalatt kissé besűrűsödik.
- A tejszínt a liszttel elkeverem és a ragu levét kissé besűrítem. A végén pár csepp citromlével teszem pikánsabbá.
- Főtt csavart tésztával, krumplival vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!