Ezúttal egy nagyon gyors és egészséges salátát készítünk el. Az édesburgonyás-lencsés gombasaláta friss újhagymával, zellerrel és édesburgonyával mindössze 380 kalória adagonként, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba (barna)
- 25 dkg lencse (főtt)
- 2 db édesburgonya
- 2 db halványító zeller
- 5 db újhagyma
- 2 citromból nyert citromlé
- menta ízlés szerint
- 3 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A félbevágott csiperkegombákat olívaolajon átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a zellerszárdarabokat, és félretesszük.
- Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és tepsiben megpirítjuk.
- Mikor kihűlt, hozzáadjuk a főtt lencsét, a csiperkegombát, a kis karikákra vágott újhagymát és szárzellert.
- Megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és megszórjuk a finomra vágott mentával.
Jó étvágyat kívánunk!