Édesburgonyás-lencsés gombasaláta

      Édesburgonyás-lencsés gombasaláta

      Ezúttal egy nagyon gyors és egészséges salátát készítünk el. Az édesburgonyás-lencsés gombasaláta friss újhagymával, zellerrel és édesburgonyával mindössze 380 kalória adagonként, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperkegomba (barna)
      • 25 dkg lencse (főtt)
      • 2 db édesburgonya
      • 2 db halványító zeller
      • 5 db újhagyma
      • 2 citromból nyert citromlé
      • menta ízlés szerint
      • 3 evőkanál olívaolaj
      • só ízlés szerint
      • őrölt bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A félbevágott csiperkegombákat olívaolajon átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a zellerszárdarabokat, és félretesszük.
      2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és tepsiben megpirítjuk.
      3. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a főtt lencsét, a csiperkegombát, a kis karikákra vágott újhagymát és szárzellert.
      4. Megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és megszórjuk a finomra vágott mentával.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank